На кордоні з Росією кояться дуже небезпечні речі, – військовий експерт

22:31 5 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

На це звертає увагу за підсумками 5 травня керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук розпочав у понеділок коментувати на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 5 травня традиційно для нього – «з поганого:

1. Недокандидат Царьов приперся з Москви (до слова, прилетів він із посланцем Кремля Лукіним, що говорить саме за себе), заглянув у Луганськ, і тут же Луганська облрада на чолі з самопроголошеним «губернатором» Болотовим оголосила «референдум». І зажадала від Києва прибрати війська зі сходу України й припинити антитерористичну операцію (АТО).

Не відомо, скільки грошей притягнув Царьов від Путіна, але луганські депутатики дуже точно відтворили у своїй відозві колишні ультиматуми Москви на адресу української влади. До слова, залишилося таємницею те, скільки саме місцевих депутатів підтримали маячню, запропоновану Царьовим з Болотовим.

2. На кордоні з Росією кояться дуже небезпечні речі. Держприкордонслужба фіксує блокування прикордонних КПП проросійськими екстремістами.

Захоплень поки що немає. Але, схоже, якщо російським військовим знадобиться «коридор» через кордон, нашим прикордонникам доведеться дуже непросто.

3. Гинуть силовики. Сьогодні серед загиблих був боєць «Альфи», який виносив під обстрілу пораненого товариша. Він загинув від вибуху гранати.

Ми схиляємо голову перед полеглими за свободу України. Кожен із них – герой.

До слова, вчора в ході бою тієї ж «Альфи» з терористами, коли було поранено семеро співробітників СБУ, знищено 17 терористів – ми встановили точні дані їх втрат.

4. За даними Одеської обласної організації Комітету виборців України, або міліція, або лікарі Одеси продали проросійським сепаратистам бази даних людей, які зверталися до лікарень за медичною допомогою після сутичок у місті 2 травня.

Проросійська нечисть тут же стала викладати в соцмережі адреси й прізвища українських патріотів, стікаючи слиною та погрожуючи помстою. Ці боягузливі шавки тільки й можуть, що напасти зі спини, покусати і втекти. Але коли вони нападають зграями, а ти один, то це небезпечно. Я дуже сподіваюся, що патріоти Одеси зможуть мобілізуватися, щоб не дати себе скривдити.

Їх доброго:

1. АТО триває. На жаль, не без дивацтв.

Ми не до кінця зрозуміли сенс залишення силовиками Краматорська. Як свідчать наші джерела в місті, терористи не мають там сил для взяття міста під контроль. Але замість терористичного пекла в кинутому напризволяще Краматорську розгорається анархія й свавілля місцевого дрібного криміналу, щоо ненабагато краще.

...Та все ж краще каламутна АТО, аніж гранично ясна бездіяльність.

2. У Херсоні в ході спецоперації затримали 36 провокаторів, які прямували з Криму до Одеси.

Контррозвідка працює. І це вселяє надію на те, що на Півдні нав'язуваний Москвою кривавий сценарій все ж провалиться. Хоча було б краще, якби цих візитерів нейтралізовували вже на кордоні АРК ( хоч, знову таки, всіх підряд затримувати ти не будеш – виявляти серед «туристів» путінських засланців і є завдання спецслужб ).

3. Цей пункт, радше, не з хорошого, а з смішного. Президент Росії Путін підписав указ про нагородження орденами і медалями великої групи співробітників російських ЗМІ.

Весь світ потішається над цими байкарями і міфотворцями, які не мають до журналістики ні найменшого відношення. Їхнє незграбне вміння перекручувати правду й видавати розраховані на слабкий розум пропагандистські картинки викликає жалість. Але Путін їх цінує й вшановує. Брехня в сьогоднішній Росії – справа почесна.

Правда, особисто я думав, що вони хоча б за гроші так стараються. А вони служать за їжу та грамоти. «Молодці».

Як інформував «Щоденний Львів», терористи нападають на Донеччині на прикордонників – про це повідомив у понеділок начальник відділу взаємодії з пресою Держприкордонслужби Олег Слободян.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів