На кордоні України з Польщею працюють лише три камери відеоспостерження: усі - польські

12:42 8 травня 2021 р.

Фото до новини

На сайті Державної прикордонної служби України веб камери з пунктів пропуску вимкнені.

Із завершенням великодніх свят пасажиропотік на українсько-польському кордоні зростає, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише Dailylviv. При цьому фіксується перевага виїзду громадян за межі України над в’їздом. За останні три доби його перетнули понад 50 тисяч осіб, з яких на виїзд з України у 2,5 разу більше, ніж на в’їзд.

Ситуаційне зростання пасажиропотоку, що виникає саме після вихідних і святкових днів, а також проведення додаткових перевірочних заходів польською стороною зумовлюють певне накопичення пасажирів і транспорту на виїзд з України. 

Нагадаємо, що визначеними Урядом України нормами не передбачено жодних додаткових карантинних обмежень для осіб, які виїжджають з країни. Натомість громадянам варто завчасно ознайомитися з правилами перетину кордону з Польщею. 

Крім того, українські прикордонники докладають усіх зусиль аби співгромадяни та гості нашої держави не відчували дискомфорту під час перетину державного кордону. Для цього залучено додаткові прикордонні наряди, проводиться взаємодія з прикордонниками сусідньої держави щодо пришвидшення процедур оформлення. 

З метою уникнення тривалого очікування на перетин кордону до Польщі, нагадуємо, що інформацію про черги легкових автомобілів перед пунктами пропуску (з української сторони) із сусідніми державами, яка оновлюється кожні три години щодобово з 06:00 по 18:00 можете відстежити на сторінці @Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон https://www.facebook.com/zahidnuy.kordon/ .

Також рекомендуємо для перетину кордону з України до Польщі, крім автомобільних пунктів пропуску «ШЕГИНІ», «КРАКІВЕЦЬ», «РАВА-РУСЬКА», обирати інші, менш завантажені, такі як «ГРУШІВ» та «ЯГОДИН».

Інформацію про оператвину ситуацію на кордоні мали би доповнювати і камери відеоспостереження на пунктах пропуску, однак вони на сайті Державної прикордонної служби України не працюють.

Натомість з польського боку в онлайні працюють камери на трьох ПП - у Медиці, Корчовій і Кросьценку. Як на в'їзд до Польщі, так і на виїзд з Польщі. Ось у такій публічності відеоспостереження і є перша різниця між Україною і країною-членом ЄС.  

За даними ЗРУ ДПС- Західний кордон, автомобільні черги перед пунктами пропуску ізПольщею станом на 12.00 такі:

"Ягодин" - 0
“Устилуг” - 0
“Угринів” - 0
“Рава-Руська” - 0
“Грушів” - 20
“Смільниця” - 0
“Шегині” - 80
"Краковець" - 80.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів