На кордоні Білорусі з Україною посилюють контроль осіб і огляд транспортних засобів

16:03 30 липня 2020 р.

Фото до новини

На українському напрямку - як в пунктах пропуску, так і на зеленому кордоні - буде збільшено кількість білоруських прикордонних нарядів.

Про це кореспондентові БЕЛТА повідомив офіційний представник Держприкордонкомітету Білопусі Антон Бичковський.

Офіційний представник нагадав, що взаємодія органів прикордонної служби Білорусі з українськими колегами ведеться на рівні головних прикордонних уповноважених, якими є керівники прикордонних відомств. Взаємодія є і на рівні начальників територіальних органів прикордонної служби на спільно охоронюваних ділянках кордону, аж до командирів підрозділів кордону.

"Для активізації взаємодії на білорусько-українському кордоні також задіяний контактний пункт" Пінськ-Житомир", який є одним з елементів системи інтегрованого управління кордонами. Він оснащений сучасними засобами прямого зв'язку для оперативного обміну інформацією в режимі аудіо- і відеоконференцій. Це дозволяє в максимально стислі терміни точково реагувати на виникаючі загрози з метою забезпечення прикордонної безпеки на цьому напрямку. Інформація в цей контактний пункт надходить з усіх територіальних органів прикордонної служби, які охороняють білорусько-українську ділянку кордону", - зазначив Антон Бичковський.

Підхід до посилення прикордонного режиму буде комплексний. "Перш за все це передбачає додаткові заходи контролю за порядком відвідування і перебування громадян в прикордонній зоні і смузі. Також між керівниками прикордонних відомств вже є домовленість про посилення перевірочних заходів у пунктах пропуску через кордон: буде посилено контроль осіб і огляд транспортних засобів, які прямують на в'їзд в Білорусь. у цілому на українському напрямку - як в пунктах пропуску, так і на зеленому кордоні - буде збільшено кількість прикордонних нарядів ", - поінформував Антон Бичковський.

Як повідомлялося, вчора рано вранці під Мінськом було затримано групу бойовиків з російської приватної військової компанії. Сьогодні в прес-службі МЗС Білорусі повідомили, що з урахуванням підтверджених відомостей про участь ряду затриманих в бойових діях на території Донецької та Луганської областей України, українського походження і наявності українського громадянства у деяких з них, у виконувача обов'язків керівника посольства України в Білорусі запрошена релевантна інформація, яка може бути використана для всебічного аналізу і оцінки причин їхньої присутності в Білорусі.

"Беручи до уваги зазначений факт, що насторожує, а також проведення в даний момент у Білорусі виборчої кампанії, з українською стороною досягнута домовленість про активізацію взаємодії між прикордонними відомствами і посилення прикордонного режиму з метою недопущення дестабілізації обстановки в обох країнах", - підкреслили в МЗС Білорусі. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів