На Кіровоградщині попрощалися з полеглим старшиною 24-ї бригади зі Львівщини

09:54 17 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gre4ka.info

Близько півтисячі жителів шахтарського містечка Смоліне Маловисківського району провели в останню путь свого земляка Олександра Пашка.

За попередньою інформацією, старшина 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького зі Львівщини Олександр Пашко загинув від кулі снайпера поблизу населеного пункту Кримське на Луганщині. Як розповів волонтер Михайло Абрамов, у загиблого залишилась дружина та двоє неповнолітніх дітей.

До війни Олександр працював на Смолінській шахті, грав за місцеву футбольну команду «Шахтар». Директор шахти Вадим Косаренко розповів присутнім, що окрім роботи Олександр захоплювався футболом: «Він був чудовим спортсменом, серцем нашої спортивної команди,  справжнім капітаном. І він назавжди залишиться в списках працівників нашої шахти, як другий наш працівник, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції».

За словами співробітників, за життя Олександр був життєрадісним, веселою, сміливою та мужньою людиною. Колега Олександра Володимир Осадчий наголосив: «Тут говорили, що герої не вмирають! Так і є, але героєм він став не зараз, а тоді, коли пішов до військомата».

Володимир Осадчий також розповів про обставини загибелі побратима: «З боку сепаратистів відбувся мінометний обстріл. Поки він тривав, ми ховалися від мін по бліндажах. Після обстрілу ми зробили «профілактику» дали «отвєточку». Ніби вже стало тихо спокійно. Вийшли з бліндажів, оглядати позиції і тут один єдиний постріл... І обірвалося життя Саші. Куля влучила під серце в аорту. Моментальна смерть, ніхто нічого не міг зробити, навіть якби поруч було багато лікарів...».

Офіцер-психолог 3-го механізованого батальйону 24 - ої окремої механізованої бригади, в якій проходив службу старшина Олександр Пашко, подякував батькам, які виховали такого сина: «Його дуже поважали колеги. За той час, що він прослужив, він зарекомендував себе як порядна людина. Молодші побратими завжди могли до нього звернутися за порадою».

Про це повідомили на інформаційному порталі «Новини Кіровограду».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів