На Херсонщині й Чернігівщині схопили диверсантів

12:12 12 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukrstream.tv

Про це заявили в суботу голова ХОДА й прес-служба міністерства оборони

Як повідомляє сьогодні, 12 квітня, «Сегодня», голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко заявив, що в Херсонській області були затримані співробітниками СБУ диверсійні групи, які намагалися ставити мітки для ведення зенітного вогню. Він конкретизував: «Це групи, які, під виглядом цивільного населення, намагаються з фальшивими документами проникати в Україну і вести тут діяльність», - сказав 

Причому СБУ виявила в Херсонській області вже не одну таку групу. За словами Юрія Одарченка, «наприклад, були затримані СБУ диверсійні групи, які намагалися ставити мітки для ведення зенітного вогню». 

Голова Херсонської облдержадміністрації повідомив також, що з виявлення диверсантів ведеться дуже потужна робота і центральним, і місцевим управліннями СБУ у співпраці з військовими і органами внутрішніх справ. Натомість прес-служба міністерства оборони інформує в суботу в повідомленні «Зенітники затримали диверсанта»:

«11 квітня, близько 18.30, поблизу розташування одного з підрозділів зенітної ракетної частини, розміщеної у визначеному районі Чернігівської області, військовослужбовцями затримано диверсанта. Близько 18.20 на мобільний телефон одного з офіцерів надійшов анонімний телефонний дзвінок з повідомленням, що поблизу розташування одного із зенітних ракетних підрозділів перебуває невідома особа, яка спостерігає за розташуванням підрозділу та проводить його зйомку на мобільний телефон.

Невідома особа, яка назвалася громадянином Сергієм Ю. (1976 р. н), була затримана офіцером частини Збройних Сил України спільно з співробітниками РВ УМВС України. Під час проведення огляду автомобіля затриманого у ньому виявлено малу саперну лопатку, бейсбольну биту, бінокль, мобільний телефон та зошит.

Під час перегляду мобільного телефону, виявлені супутникові зображення місцевості та інструкція по виготовленню вибухівки. В зошиті був зображений маршрут руху. 

Попередньо, мету перебування біля вищевказаного підрозділу цивільна особа пояснила вивченням дислокації військових частин, які розформовані та вивільнених військових містечок. Станом на 23.00 11 квітня затриманого передано співробітникам СБ України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів