На Євромайдані у Львові суд не зміг ліквідувати намет (доповнено відеосюжетом)

11:07 23 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com

23 листопада 2013 року о 6.00 представники виконавчої служби прийшли на Євромайдан у Львові, аби виконати рішення суду про демонтування намету, але не змогли цього зробити. З'ясували, що в постанові суду про обмеження мирних зібрань помилилися із адресою.


Відео: news24

Приблизно о 3 годині ночі у Львівському окружному адміністративному суді. завершилося судове засідання у справі за позовом управління охорони історичної спадщини Львівської облдержадміністрації про обмеження права на мирні зібрання. На суд викликали одного зі студентських лідерів Євромайдану Василя Молдована. Про це інформу є прес-служба ЛОО ВО "Свобода".

Відповідачів захищав голова комісії законності Львівської міської ради свободівець Любомир Мельничук. За його словами, судове засідання про обмеження Євромайдану у Львові - це більше, аніж фарс. «Головний аргумент облдержадміністрації - скупчення навіть понад сотні людей напроти пам'ятника Шевченку - це катастрофічна загроза архітектурній спадщині міста. На їхню думку, намет може спричинити «істотну загрозу міським історичним пам'яткам». Санепідемстанція, управління МНС та МВС стверджують, що таке скупчення людей може спричинити порушення відповідних державних норм та правил.  Управління ЛОДА, вочевидь, вперше в історії своєї діяльності звернулося з подібним позовом. У судовому засіданні представники позивача та третьої сторони рекомендували проводити мирні зібрання там, де немає… контакту з дорожнім покриттям. Це реальні твердження влади», - зазначив свободівець.

Суд частково задовольнив позов і постановив заборонити «встановлення малих архітектурних форм у вигляді наметів, кіосків, навісів з 23 до 29 листопада 2013 року». Однак в постанові зазначено адресу пр. Свободи, 1, а намет розташовано за іншою адресою. Через цю помилку виконавчій службі не вдалося виконати рішення суду. За словами Любомира Мельничука, він готує апеляційну скаргу на рішення суду.

Нагадаємо, що пізно увечері, 22 листопада, одного зі студентських лідерів акції на підтримку євроінтеграції у Львові, студента НУ «Львівська політехніка» Василя Молдована викликали до суду, де розглядалася справа за позовом Управління охорони історичної спадщини Львівської облдержадміністрації. Справу розглядали у Львівському окружному адміністративному суді.  Позов подало Управління охорони історичної спадщини ЛОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів