На фронті зазнали поранень семеро військових, – Міноборони

13:00 13 жовтня 2016 р.

Речник міністерства оборони Андрій Лисенко запевнив у четвер на брифінгу: «За минулу добу загиблих у лавах української армії немає».

Однак, за словами Андрія Лисенка, на фронті вчора зазнали поранень семеро військових, а ще двоє отримали контузію». Речник міністерства оборони повідомив також, що на Луганському напрямку, як і 11 жовтня, окупанти знову порушили режим тиші у Станиці Луганській. Це свідчить про те, що розведення сил і засобів українських та ворожих військ на цій ділянці фронту поки що неможливе.

Основні бойові дії на Луганському напрямку, як і раніше, ведуться в Попаснянському районі, де окупанти намагаються посунути сили АТО зі займаних позицій, відкриваючи вогонь і вдень, і вночі. Окрім, легкого озброєння, зенітки та міномета, бойовики двічі застосовували БТР. 

Також ворожий мінометний обстріл відбувся у Кримському. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема, два – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку окупанти двічі відкривали вогонь з кулеметів у селищах Луганському та Новгородському. Обидва обстріли відбулися у світлу пору доби. На інших ділянках фронту вчора було абсолютно спокійно. Зокрема, вперше за багато місяців не велися бойові дії в Авдіївській промзоні.

На Маріупольському напрямку найбільш запеклі бойові дії тривають на ділянці фронту Талаківка-Широкине. Тактика окупантів залишається там незмінною – надпотужні багатогодинні обстріли українських позицій з важкого озброєння.

Більша частина обстрілів відбувається вдень. На ворожих позиціях Заїченко-Саханка розгорнуто декілька мінометних та артилерійських батарей різного калібру, які регулярно отримують підкріплення боєприпасами з тилових складів бойовиків та безпосередньо з Росії.

Кількість випущених мін та снарядів по наших позиціях навіть перевищила рекорд місячної давнини – минулої доби на Маріупольському напрямку по наших позиціях було випущено 777 боєприпасів. Проте ці «сімки» не принесли щастя окупантам – українські війська успішно відкривали вогонь у відповідь.

Найбільше вчора дісталися Водяному та Широкиному. В перервах між стріляниною з гармат та мінометів окупанти також застосовували легке озброєння, а також БМП.

Також бойові дії велися північніше – у Славному та Новотроїцькому. Натомість у Мар’їнці вчора було тихо. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулися 20 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Підтверджені втрати противника – троє загиблих та 10 поранених окупантів. Більша частина з них належала або належить до так званого «9-го полку» російсько-окупаційних військ, який був покараний за свої агресивні дії на Маріупольському напрямку.

Про це повідомили в сьогоднішніх зведених даних, опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів