Російська пропаганда використовує жінок-бойовиків, – Міноборони (відео)

13:32 5 вересня 2016 р.

Речник міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив на брифінгу головні новини з нав’язаної Росією неоголошеної війни на Донбасі за минулу добу.

За словами Олександра Мотузяника, на Луганському напрямку вчора ввечері відбувся один короткотривалий ворожий обстріл у селі Новоолександрівка в Попаснянському районі. Окупанти застосовували там стрілецьку зброю. 

Своєю чергою, на Донецькому напрямку активізувалися бойові дії в Авдіївській промзоні, де окупанти порушували режим тиші як вдень, так і вночі. При цьому відбувся один ворожий мінометний обстріл.

Також вчора ввечері відбулося бойове зіткнення між силами АТО і бойовиками. поблизу Троїцького на Світлодарській дузі. Після 15-хвилинного бою противник відступив. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися шість ворожих обстрілів.

Натомість на Маріупольському напрямку вже традиційно неспокійно було на крайній півночі та півдні – в Мар’їнці та на ділянці фронту Павлопіль-Широкине. Окупанти застосовували там стрілецьку зброю, гранатомети і бронетехніку. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулися 12 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає. Однак один військовослужбовець отримав поранення в Авдіївці. Окрім цього, ще четверо наших військовослужбовців та один співробітник Державної прикордонної служби України отримали поранення у Станично-Луганському районі внаслідок вибуху гранати в легковому медичному автомобілі. Ще двоє військовослужбовців отримали поранення у Красногорівці через підрив на вибуховому пристрої.

Підтверджені втрати противника за минулу добу – один загиблий і четверо поранених. Відомо, що померлий бойовик підірвався на своїй же міні ОЗМ-72 поблизу Сокільників (районі Бахмутської траси).

Командування противника організувало постановочні обстріли передових позицій бойовиків на Донецькому і Маріупольському напрямках, які були відзняті російськими державними ЗМІ. Російська пропаганда використала жінок-бойовиків, що були переодягнені в цивільне. Це Ірина Верховод з так званої «7-ї бригади» та Олена Москвич із так званого «9-го полку». Окрім цього, для зйомок були використані документи та особисті речі громадянки Росії Юлії Новожилової (теж із так званої «7-а бригада»), яка 31 серпня зникла безвісти за нез’ясованих обставин.

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів