На Донбасі загинули щонайменше 5 тисяч російських військовослужбовців, – правозахисник (відео)

22:58 8 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: durdom.in.ua

Засновник інтернет-спільноти «Вантаж-200 з України в Росію» Олена Васильєва заявила в понеділок: «Мені повідомляють, що в кожний рефрижератор клали до 50 тіл. Але коли вони потрапляють на територію Росії, то там вони, м’яко кажучи, зникають.


Відео: «5 канал»

За час війни на Донбасі загинули щонайменше 5 тисяч російських військовослужбовців, яких влада вважає безвісти зниклими. Про це заявила сьогодні, 8 грудня, в інтерв'ю на телевізійному «5 каналі» російська правозахисниця, засновник інтернет-спільноти «Вантаж-200 з України в Росію» Олена Васильєва, яка займається пошуком загиблих в Україні своїх земляків-військовослужбовців. Дослівно ж Олена Васильєва сказалаз цього приводу:

«За нашими даними їх («зниклих безвісти») більше 5 тисяч осіб. Це станом на зараз. При цьому мені дуже сильно дорікають російські військовослужбовці, які до мене пишуть та телефонують, що я применшую цю цифру. Можу ще сказати, що Організація Об'єднаних Націй також підтвердила – 4 800 загиблих, які «пропали безвісти».

Трупи військових вивозять на сумновідомих машинах-рефрижераторах гумконвою. Мені повідомляють, що в кожний рефрижератор клали до 50 тіл. Але коли вони потрапляють на територію Росії, то там вони, м’яко кажучи, зникають. Зникають, «розчиняються» на території Ростовської області та інших регіонів.

І стає дуже сумно, бо батькам не видають дітей. Усі розуміють, що війна йде, але напевне не хочуть дуже лякати російський народ».

Олена Васильєва додала – буквально вчора їй повідомили, що в Москву привезли дуже велику кількість загиблих (100-150), «але жоден морг не міг прийняти таку кількість одночасно, тому розподіляють по моргах обласних центрів». Заяву засновника інтернет-спільноти «Вантаж-200 з України в Росію» передає у понеділок інформаційна агенція «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів