На Донбасі триває посилення озброєних угруповань російсько-терористичних військ, – «ІС» (відео)

12:45 4 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vluki.ru

Координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у четвер, що в районі Докучаєвська на Донеччині загострюється конфлікт між місцевими бойовиками й російськими військовими.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 4 грудня, такі її останні оперативні дані з неоголошеної війни на Донбасі:

«У Донецьку бойовиками для збільшення рівня мобільності мінометних розрахунків, а також забезпечення скритності їх пересування, почалося переобладнання мікроавтобусів для перевезення мінометних розрахунків. Зокрема, кожен переобладнаний мікроавтобус перевозить 120-міліметровий міномет, боєкомплект і розрахунок. Наразі переобладнано щонайменше чотири одиниці автотранспорту.

У районі Докучаєвська загострюється конфлікт між місцевими бойовиками (в основному з бандформування «Кальміус» і переформованих бандформувань) і «замаскованими» під них російськими військовослужбовцями. Головними причинами конфлікту стали:

спроби російських військовослужбовців взяти під контроль в цьому районі переміщення всіх транспортних засобів (в т.ч. транспорту з вугіллям і транспорту самих бойовиків);

встановлення фактичного російського окупаційного режиму (російська комендатура, патрулі, спроби відновити подобу «правопорядку»), без урахування позиції керівництва місцевих терористичних груп;

прибуття з північних і західних районів території, підконтрольній терористам, значної кількості бойовиків з «розформованих підрозділів», які ігнорують спроби росіян взяти їх під контроль.

Триває посилення угрупувань російсько-терористичних військ як в районі Дебальцевського плацдарму, так і в районі Первомайськ-Стаханов-Алчевськ. Відзначається прибуття додаткової бронетехніки, а також артилерійських систем (всього до 20 одиниць ствольної артилерії).

Російська зведена тактична група, зосереджена в районі Вергулёвкі (вздовж траси Луганськ-Донецьк), доукомплектовується після понесених в районі Чорнухиного втрат. На цей час замість цієї тактичної групи до передових позицій висунуті три підрозділи місцевих терористичних формувань, які діють декількома більш дрібними групами.

На озброєнні цих груп – до п’яти одиниць бронетехніки. Відзначається вкрай незадовільний стан обмундирування і спорядження бойовиків зі складу цих формувань.

«Кавказька група» й ротна тактична група російських повітрянодесантних військ, які діють північніше Стаханова, впродовж доби поповнювалися паливом і боєприпасами. Матеріально-технічні засоби були доставлені з конвоєм (до 15 автомобілів), який кілька днів тому пройшов через Краснодон на Луганськ.

У районі Перевальска створено збірний санітарний центр для російських найманців, які отримали поранення в боях за «ЛНР» і прагнуть відбути на лікування в Ростовську область РФ. Командування російсько-терористичних військ намагається привернути до організації роботи цього центру місцевий медичний персонал.

Тривають розвідувальні польоти БПЛА російсько-терористичних військ. При цьому противник активно використовує разом з ними наземну апаратуру РТР і РЕБ. Зокрема, відзначено активізацію розвідувальної діяльності противника в районі Маріуполя, між Трьохізбенкою й Щастям, в Станично-Луганському районі, на північ Авдіївки й в Петровському районі Донецька».

Дмитро Тимчук написав це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів