На Донбасі – понад 10 тисяч окупантів, їм наказано взяти Дебальцеве й Маріуполь до 15 лютого, – Міноборони (відео)

15:20 13 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: itar-tass

Заступник міністра оборони України повідомив у п’ятницю: «На сьогодні понад 10 тисяч представників Росії є в Україні. Російсько-терористичні війська отримали, за моєю інформацією, завдання підняти прапор над Дебальцеве і в Маріуполі»».


Відео: «112 Україна»

Заступник міністра оборони України й керівник апарату МО Петро Мехед повідомив сьогодні, 13 лютого, на брифінгу, що чисельність російських військових, які вторглися в Україну становить понад 10 тисяч. Як передає кореспондент агенції Укрінформ, військовий сказав: «Є тенденція до збільшення кількості військових. На сьогодні понад 10 тисяч представників Росії є в Україні». 

Крім того, заступник міністра оборони назвав брехнею заяви Путіна про відсутність військ Російської Федерації на території нашої держави, зазначивши: «Можу відверто сказати, що представники Російської Федерації брешуть. Вони, крім того, що постачають зброю сепаратистам, безпосередньо беруть активну участь у боях».

Як передає кореспондент Укрінформу, що Петро Мехед також повідомив, що російсько-терористичним військам наказано взяти Дебальцеве і Маріуполь до 15 лютого. Дослівно ж він сказав: «Якщо брати до уваги той факт, що сьогодні ми маємо домовленість, щоб з 0:00 15 лютого припинити вогонь, то російсько-терористичні війська отримали, за моєю інформацією, завдання підняти прапор над Дебальцеве і в Маріуполі».

Однак заступник міністра оборони запевнив, що українські військові готові дати рішучу відсіч терористам, які збільшили кількість спроб захопити Дебальцеве та Маріуполь. Петро Мехед сказав також: «Якщо учора було зафіксовано чотири атаки живої сили на нашій позиції, більшість з яких знаходиться у Дебальцевому, то сьогодні до обіду ми мали вже три таких атаки, які успішно відбили і готові надалі рішуче давати відсіч ворогу, який намагається розширити свою територію».

Укрінформ також нагадує, що, згідно з домовленостями, яких було досягнуто  в Мінську напередодні, вогонь має припинитися о 00-00 15 лютого 2015 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів