На Донбасі – до 10 тисяч терористів, їм симпатизують стільки ж відсотків населення, – експерт (відео)

14:13 5 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Таку оцінку українських спецслужб оприлюднив у четвер керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Як передає сьогодні, 5 червня, кореспондент агенції УНІАН, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у четвер на брифінгу в Києві, що на Донбасі, за оцінками українських спецслужб, діють близько 10 тисяти терористів, а симпатизує їм не більше 10% населення цього регіону. Він також зазначив, що впродовж кількох останніх діб спостерігаються досить успішні дії АТО. 

Військовий експерт вважає, що сьогодні робляться правильні кроки для врегулювання ситуації, але вони робляться з великим запізненням, відтак додав: «Я впевнений, що якби багато з цих рішень, які приймаються зараз, були б прийняті наприкінці березня або на початку квітня, ми б набагато меншою кров'ю змогли вирішити ті проблеми, які бачимо на сході України». 

Причому, за словами Тимчука, успіх приносять часто дії окремих структур АТО. Водночас, питання взаємодії між різними силовими структурами залишає питання, й Дмитро Тимчук сподівається, що незабаром буде внесено необхідні корективи. Говорячи про можливість штурму Слов'янська, він зазначив, що якби була можливість безкровного штурму міста, він би вже давно відбувся.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів