На честь майданівця-львів’янина Вербицького назвуть одну з вершин Кавказу (відео)

21:00 30 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: varta.com.ua

Його земляки з гірського клубу «Екстрем» втілюватимуть цей свій намір спільно зі своїми грузинськими колегами.


Відео: 5 канал

Назвати одну із безіменних вершин Кавказу іменем закатованого майданівця-львів’янина Юрія Вербицького, який також займався альпінізмом і був членом вказаного гірського клубу, планують під час цьогорічної експедиції. Раніше члени гірського клубу «Екстрем» уже присвоювали кавказьким вершинам імена видатних українців. Зокрема – Митрополита Андрея Шептицького та Степана Бандери.

Повідомляючи про це, «Українські Національні Новини» нагадують, що львів’янин Юрій Вербицький брав участь у акціях протесту в центрі Києва, а наприкінці січня невідомі викрали його з лікарні столиці й відвезли у невідомому напрямку. Через день бездиханне тіло Вербицького з ознаками катувань було виявлено у Бориспільському районі на Київщині. Вбили Юрія Вербицького на 52-му році життя. 

Міліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), бо на тілі активіста виявили травми, як, за висновками експертів, не могли спричинити смерть. І хоч попередні результати судовомедичної експертизи свідчать, що він помер від переохолодження, але на його одязі було виявлено сліди скотчу.

24 січня в одній із найбільших церков Львова – Різдва Пресвятової Богородиці на Сихові – пройшла церемонія прощання з Юрієм Вербицьким.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів