На блокпосту під Маріуполем загинули двоє національних гвардійців, – РНБОУ (відео, оновлено)

14:05 2 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Як повідомив у неділю речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, за оперативними даними, в районі одного з блокпостів поблизу Маріуполя відбувся дистанційний підрив радіокерованого заряду.


2 листопада в районі одного з блокпостів поблизу Маріуполя стався терористичний акт, внаслідок якого два українських військових загинули, ще один отримав поранення. Про це повідомив у неділю  у ході брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко. За його словами, теракт стався о 7:30.

«На блокпост на автомобілі приїхав мешканець одного з навколишніх сіл, який начебто збирався передати певну кількість гуманітарного вантажу для бійців полку «Азов». Автомобіль було зупинено для догляду. При підході до транспортного засобу доглядової групи військовослужбовців відбувся потужний вибух, – зазначив Лисенко. На даний момент триває слідство. За оперативними даними, відбувся дистанційний підрив радіокерованого заряду. Місцевий мешканець, який приїхав на автомобілі, так само отримав поранення і перебуває у лікарні, з ним працюють компетентні органи».

«Наразі невідомо, чи була метою теракту атака на блокпост, чи завданням бойовиків було проникнення у Маріуполь для проведення диверсії в місті. Обставини з’ясовуються», – повідомив Лисенко, інформацію якого передає сьогодні, 2 листопада,  інтернет-видання «Українська правда».

Вранці 2 листопада керівник прес-центру «М» Дмитро Горбунов також заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», що на околицях Маріуполя під час перевірки автомобіля на 14 блокпосту стався вибух. 

«О 7.30 біля 14 блокпосту під час огляду машини військовим Нацгвардії стався вибух автомобіля, – йдеться в повідомленні. – В результаті вибуху боєць Нацгвардії загинув на місці, ще 2 поранені, також поранений водій.

За даними Горбунова, за минулу добу позиції сил АТО в районі Маріуполя були обстріляні сім разів. Зокрема, були обстріляні позиції в н.п. Гнутово, Водяне, Павлопіль.

Про це повідомляється в неділю на сайті телеканалу «112 Україна». Своєю чергою, міський сайт Маріуполя «0629» передає сьогодні, 2 листопада:

«На блокпосту в Маріуполі (мікрорайон Східний) близько 7.30 прогримів потужний вибух, в результаті якого один нацгвардієць загинув, двоє дістали поранення. За попередньою інформацією, вибухнув позашляховик. 

«Невідомі підігнали до блокпоста синій позашляховик і підірвали його. Один військовослужбовець Нацгвардії загинув, двоє поранено», – повідомили в Штабі оборони міста.

Вибух пролунав тоді, коли водій пікапа почав відкривати багажник своєї машини для проведення догляду військовослужбовцями блокпоста. У момент вибуху водій теж дістав поранення.

Зараз чоловік дає свідчення. В даний момент з'ясовується те, чи вибух є випадковістю або підготовленим терактом. Про силу вибуху говорить той факт, що в сусідніх будинках вилетіло скло.

Про це повідомляється в неділю на сайті «0629». Натомість у прес-центрі АТО повідомляли вранці 2 листопада:

«Вночі обстрілів позицій сил АТО не зафіксовано.  Загалом за добу бойовики 28 разів обстріляли наші блокпости, опорні та спостережні пункти. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець загинув, ще шістьох поранених доставлено до медичних закладів.

Найбільш складна ситуація в районі населеного пункту Кримське. Там бойовики неодноразово обстріляли наші підрозділи, використовували при цьому стрілецьку зброю, автоматичні гранатомети та РСЗВ БМ-21 «Град».

Новоласпа, Гранітне, Чернухіно та Майорськ – наступні точки напруження, де стались вогневі нальоти. На півдні ситуація швидкоплинна, бойовики ведуть обстріли наших позицій, ми здійснюємо вогневі ураження у відповідь по вогневим точкам бойовиків.

Сили АТО забезпечують оборону визначених рубежів, ділянок, охорону стратегічних об’єктів, готові до будь-яких викликів, які сьогодні можуть бути реалізовані бойовиками».

Про це повідомляється в неділю на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів