МЗС відреагувало на хамство російського чиновника

11:09 20 вересня 2013 р.

Фото до новини

Міністерство закордонних справ України викликало радника-посланника Посольства РФ у Києві й висловило йому усний демарш.

Таким чином МЗС відреагувало на хамство начальника відділу першого департаменту СНД МЗС Росії Ільї Рубцова, який назвав «утриманством і нахлібництвом» бажання України приєднатися тільки до окремих положень Митного союзу.

А в розміщеній на сайті МЗС «Заяві щодо висловлювань російської сторони» українське зовнішньополітичне відомство повідомляє, що у ньому «розчаровані некомпетентними оцінками російських представників щодо стану та перспектив розвитку відносин між Україною та Росією, які останнім часом все частіше мають місце в інформаційному просторі».

Інформує також, що «у цьому зв’язку, та у контексті останніх упереджених висловлювань представника МЗС РФ, 19 вересня ц.р. до МЗС України було викликано радника-посланника Посольства Російської Федерації в Україні та висловлено усний демарш».

Своєю чергою, «російською стороною було зазначено, що висловлювання рядового співробітника зовнішньополітичного відомства РФ не мають офіційного характеру і підтверджено, що він вийшов за рамки своїх повноважень та «дипломатичної мови». Попри це, в МЗС України очікують на належну реакцію керівництва зовнішньополітичного відомства Росії на такі висловлювання, розраховуютьна таку оцінку планованого підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, а також розвитку рівноправних відносин і взаємовигідного співробітництва МС/ЄЕП, яка б відповідала духу стратегічного партнерства між нашими країнами.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів