МЗС Росії відредагувало вбік пом’якшення свої вимоги до України

15:15 23 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vesti.ru

Міністерство закордонних справ РФ оприлюднило дві різні версії телефонної розмови про становище в нашій країні між міністром Сєргєм Лавровим і державним секретарем США Джоном Керрі.

«Радіо Свобода» інформує сьогодні, 23 червня, в повідомленні «МЗС Росії редагує в бік пом’якшення вимоги до України в повідомленнях про розмову Лаврова і Керрі»:

«Міністерство закордонних справ Росії в неділю оприлюднило дві різні версії телефонної розмови про становище в Україні між міністром Сергієм Лавровим і державним секретарем США Джоном Керрі, що відбулася цього ж дня. При цьому в остаточній версії наведені слова російського міністра, що висловлюють значно м’якшу позицію порівняно з первісною.

Остаточна версія, подана ввечері, твердить, що, за словами Лаврова, Росія «завжди підтримувала припинення вогню» в Україні, але вважає його лише першим кроком: «Головне – почати діалог без ультиматумів і з урахуванням позиції тих, хто реально контролює становище в південно-східних регіонах України, з метою досягти справжнього врегулювання».

Крім того, Лавров «відзначив необхідність того, щоб Київ нарешті зайняв конструктивну позицію в питанні ціноутворення на російський газ», – мовиться в повідомленні.

Попередня версія звіту про цю ж розмову, оприлюднена ще вдень, містила значно різкіші формулювання слів Лаврова, але була відкликана прес-службою МЗС. Ця версія збереглася, наприклад, на сайті білоруської «дочки» російського «Інтерфаксу», агентства «Інтерфакс-Захід».

За нею, Лавров у розмові з Керрі «наголосив, що без повного зупинення бойових дій і встановлення всеохопного, а не тимчасового перемир’я, а головне, початку прямих переговорів української влади з тими, хто реально контролює становище в південно-східних регіонах, неможливо домогтися деескалації гострої внутрішньої кризи в Україні». Також, за цією версією, Москва «особливо відзначила, що Києву слід відмовитися від висування ультимативних вимог і почати рівноправний діалог із представниками Донецька й Луганська з метою досягти справжнього врегулювання».

У Держдепартаменті США цієї розмови ще не коментували. Сам Керрі нині перебуває з візитом у Єгипті».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів