МЗС Росії нагадало про те, чого Кремль домагається захопленнями адмінбудівель в Україні

19:10 7 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Міністерство закордонних справ РФ укотре наполягає в понеділок на федералізації й позаблоковому статусі нашої країни, погрожуючи в разі відмови «новими труднощами та кризами».

На сайті міністерства закордонних справ РФ опубліковано сьогодні, 7 квітня, «Заяву МЗС Росії про розвиток ситуації в Україні», текст якого наводимо повністю:

«У Росії уважно спостерігають за тим, що відбувається в східних і південних регіонах України, зокрема в Донецькій, Луганській і Харківській областях. Як не раз зазначала російська сторона, без реальної конституційної реформи в Україні, в рамках якої через федералізацію забезпечувалися б інтереси всіх регіонів країни, зберігався її позаблоковий статус, закріплювалася особлива роль російської мови, важко розраховувати на довгострокову стабілізацію Української держави.

Якщо безвідповідальне ставлення до долі країни, до долі власного народу з боку політичних сил, які іменують себе українською владою, продовжиться, то Україна неминуче стикатиметься з дедалі новими труднощами і кризами. Досить кивати на Росію, обвинувачуючи її в усіх бідах сьогоднішньої України.

Український народ хоче почути від Києва виразну відповідь на всі питання. Пора прислухатися до цих законних вимог. 

Росія підтверджує свої пропозиції про міжнародне сприяння початку справжнього національного діалогу всіх політичних і регіональних сил України. Готові брати участь у відповідних зусиллях разом із зарубіжними партнерами, включаючи міністрів закордонних справ держав, які засвідчили угоду про врегулювання кризи в Україні від 21 лютого».

Та оскільки український народ не уповноважував міністерство закордонних справ Росії висловлювати від його імені те, що він хоче почути від свого керівництва, то виходить, що МЗС РФ нахабно узурпувало собі це право. Таким чином воно засвідчило, що, власне, Кремль і створює труднощі та кризи, якими він шантажує керівництво нашої країни, аби домогтися подрібнення країни на чергові автономії, на котрі зазіхає Москва.

Адже ще на початку цього року в складі України вже була одна автономія – кримська, однак тепер вона – окупована. Домагаючись захопленнями адмінбудівель в Україні полегшення йому окупації наступних її регіонів, Кремль, по суті, цинічно повторює жартівливу російську приказку: «Кинь, а то уронишь».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів