Минулої доби українська артилерія 25 разів відповіла на 52 атаки рашистів (відео)

09:10 2 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vdv-ua.com

За повідомленням координатора спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитра Тимчука, підрозділи російсько-терористичних військ здійснили низку атак, завдаючи флангового удару декількома штурмовими групами за підтримки бронетехніки та під прикриттям артилерійського вогню.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 2 грудня, такі її оперативні дані:

«За минулу добу зафіксовано більше 50 обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Зокрема, за напрямками: на Донецькому – 26; Луганському – 15; Дебальцевському – сім; Первомайському – чотири.

У районі аеропорту Донецька та Авдіївки тривали запеклі бої. Після перегрупування і доукомплектування підрозділи російсько-терористичних військ здійснили низку атак, завдаючи флангового удару декількома штурмовими групами за підтримки бронетехніки та під прикриттям артилерійського вогню.

Своєю чергу, українським військам вдалося зірвати ці атаки завданням артилерією вогневих ударів по формуванням противника, які зосереджувалися та атакували. Тим не менш, противник активно завдавав мінометних ударів у районі аеропорту, Пісків і південніше Авдіївки.

У районі Дебальцевого зведена тактична група одного з мотострілкових з'єднань армії Російської Федерації, висуваючись в район бойового призначення, була обстріляна та атакована зі засідки невстановленим підрозділом. Є загиблі й поранені, знищено дві одиниці техніки.

Також в районі Дебальцевого противник прагне нарощувати своє угруповання, перекидаючи туди через Красний Луч додаткові озброєння й бойову техніку. Зафіксовано щонайменше два конвої постачання, до складу яких входили буксирувані артилерійські системи (всього до 12 одиниць артилерії).

У район Станиці Луганської противник «партіями» перекидає бронетехніку (включаючи танки, по 3-4 одиниці щоразу). Бронетехніка перекидається від кордону з РФ, під прикриттям артилерійського обстрілу позицій українських військ, «перекатом», з ретельним дотриманням маскування.

Одночасно в цьому районі мобільні групи противника, посилені бронетехнікою, прагнуть відтіснити українські війська від ріки Сіверський Донець, чергуючи обстріли зі спробами атак. Танки противником застосовуються розрізнено, в основному як засіб вогневого посилення піхотної групи (до 1-2 одиниць). Відзначається висока активність мінометних розрахунків терористів.

У районі Новоазовська одна з диверсійно-розвідувальних груп противника під час виходу з території, контрольованої українськими військами, була виявлена та обстріляна бойовою охороною українських військ. У результаті, поспішно прориваючись на контрольовану бойовиками територію, ця ДРГ вийшла на власні МВВ (мінно-вибухові загородження). Є вбиті та поранені».

Дмитро Тимчук написав це у вівторок на на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-центрі АТО розповіли сьогодні, 2 грудня:

«За минулу добу терористи здійснили 52 атаки на позиції сил АТО, використовуючи артилерійсько-мінометний вогонь. У зоні Донецького аеропорту впродовжночі активних бойових дій не зафіксовано.

У зону ураження ворожої артилерії потрапили населені пункти: Донецьке, Попасна, Старий Айдар, Кримське, Макарове, Щастя, Станиця Луганська, Сокільники, Піски, Донецьк, Авдіївка, Петровське, Миколаївка, Новобахмутівка, Славне, Невельське, Тоненьке, Мар’їнка, Артемове, Дебальцеве, Майорськ, Шуми, Нікішине. Впродовж доби надійшла інформація про поранення 4 та загибель 2 цивільних осіб.

На Маріупольському напрямку посилено заходи для боротьби із диверсійними групами противника та ворожими БПЛА.

Артилерія сил АТО нанесла 25 вогневих ударів для придушення вогневих позицій бандитів. Наголошуємо, що вогонь у відповідь відкривається лише у тому випадку, коли в зоні ураження не має мирних мешканців.

Про це повідомляється у вівторок на сторінці прес-центру АТО в в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів