Минулої доби російсько-терористичні війська обстріляли позиції українських силовиків шість разів (відео)

09:05 12 грудня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 11 грудня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 11 грудня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У прес-центрі АТО повідомили в п’ятницю: «У темну пору доби зафіксовано провокації з боку бандитів в районі населених пунктів Щастя, Піски, Майорськ і Чернухине та міжнародного аеропорту «Донецьк».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 12 грудня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Бойовикам явно не вистачило терпіння, аби дотриматись встановленого напередодні режиму «тиша». За минулу добу з їхнього боку шість разів обстрілювали позиції сил АТО зі стрілецької зброї.

Повідомлялося, що вдень затишшя вдавалось дотримуватись. Але в темну пору доби зафіксовано провокації з боку бандитів в районі населених пунктів Щастя, Піски, Майорськ і Чернухине та міжнародного аеропорту «Донецьк». У продовж доби надійшла інформація про поранення двох цивільних осіб».

Про це повідомили в п’ятницю на сторінці прес-центу АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість координатор групи «Інформаційний Спротив», народний депутат від «Народного форонту» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 12 грудня, такі її оперативні дані: 

«Триває процес централізації та систематизації формувань бойовиків в рамках створення т.зв. «Армії Новоросії». На даний момент прийнято рішення про формування семи загальновійськових (піхотних) бригад і по одній артилерійській і танкової та низки окремих батальйонів.

Реалізація цих амбітних планів наштовхується на гостру нестачу особового складу, що посилює зростаюче число дезертирів і небажання командирів місцевих бандформувань підпорядковуватися єдиному військовому командуванню та значний обсяг проблем, що виникли і пов'язані з централізованими поставками з РФ бойової техніки та озброєння для оснащення «армії Новоросії» на постійній основі. Окрім того, наявність того озброєння, яке у неї вже є, вимагає створення й розгортання відповідної експлуатаційно-ремонтної бази.

Зараз ця проблема вирішується шляхом фрагментарного використання машинобудівних і ремонтних потужностей регіону. Однак при створенні «регулярної армії» необхідні спеціалізовані потужності й наявність значної кількості підготовлених фахівців (на сьогоднішній день їх роль виконують представники ЗС РФ, які прагнуть «передати повноваження» місцевим бойовикам). У «ЛНР» і «ДНР» на даний момент не бачать шляхів вирішення цих проблем.

У північних районах Донецька зафіксована тактична група російсько-терористичних військ, яка раніше брала участь в боях в районі Донецького аеропорту та Авдіївки. Група має в наявності до 20 одиниць бронетехніки і до 30 одиниць стовбурних артилерійських систем, відзначається наявність також значної кількості мінометів. Після понесених втрат у боях за Донецький аеропорт група проходить доукомплектування, в основному за рахунок російських найманців і військовослужбовців-контрактників ЗС РФ.

В Авдіївці в результаті вогневих ударів та обстрілів з боку російсько-терористичних військ спостерігаються значні руйнування будівель у межах міста, включаючи житловий сектор і промислові підприємства. Місцеве населення впевнене, що удари завдаються українськими військами, у той час як об'єктивні дані результатів стрільби (включаючи напрямок траєкторії падіння снарядів) свідчать, що удари завдавалися артилерією російсько-терористичних військ.

У район Горловки «на посилення» прибули додаткові формування бойовиків. В основному зафіксовані підрозділи так званої бригади «Оплот», загальною чисельністю до двох посилених рот.

Бойовики озброєні легким і важким піхотним озброєнням, включаючи міномети та гранатомети. Також у цей район прибуло до шести одиниць бронетехніки, яка пройшла ремонтні роботи після участі в боєзіткненні під Вуглегорськом. Відзначається концентрація підрозділів російсько-терористичних військ в районі Вуглегірська й Червоного Партизана.

На одній з останніх нарад з командним складом створеної «Горлівської бригади» керівництвом терористів було поставлено завдання про відновлення повного контролю над трасою Горлівка-Донецьк (на даний момент її значна частина контролюється українськими військовими).

Зафіксовано появу танків (до п’яти одиниць) російсько-терористичних військ і вихід їх на вогневі позиції в районі Бахмутськой траси. Одночасно кілька артилерійських батарей супротивника, оснащених 122-міліметровими САУ 2С1 «Гвоздика», здійснювали в цьому районі маневр по зміні вогневих позицій. На цій ділянці зафіксовано окремі випадки відкриття противником артилерійського вогню».

Дмитро Тимчук написав це в п’ятницю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів