Минулої доби російсько-терористичні війська обстріляли позиції українських 84 рази, а вночі – 26 (відео)

10:10 13 січня 2015 р.

Речник АТО Леонід Матюхін – в ефірі Військового телебачення України

Речник АТО Леонід Матюхін – в ефірі Військового телебачення України
Фото: 112.ua

У прес-центрі АТО повідомили у вівторок: «Під вогонь терористів потрапили 11 населених пунктів та позиції українських військових поблизу них».

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 13 січня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції й надалі ускладнюється. Незаконні збройні формування збільшують кількість та інтенсивність обстрілів позицій наших сил та населених пунктів Донбасу.

Протягом ночі бойовики 26 разів обстріляли позиції наших військових. Під вогонь терористів потрапили 11 населених пунктів та позиції українських військових поблизу них.

Як і раніше, бандформування відкривають вогонь з важкого озброєння. Районом найбільшого загострення залишається донецький аеропорт та населені пункти поблизу нього.

Цієї ночі незаконні збройні формування 12 разів застосували реактивні системи залпового вогню «Град», з яких обстріляли метеовежу донецького аеропорту, населені пункти Красногорівка (місто в Мар'їнському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Невельське (селище в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»), по два рази Опитне (село в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ») і Піски (селище в Ясинуватському районі Донеччини неподалік Донецького аеропорту. – «ЩЛ») та п’ять разів – Тоненьке (село в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»). Загалом же за добу незаконні збройні формування 84 рази обстріляли позиції наших військових.

Також силами АТО за добу зафіксовано дев’ять фактів ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Прольоти безпілотників помічено у небі над населеними пунктами Нижнє (селище міського типу в Попаснянському районі Луганщини. – ЩЛ»), Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Волноваха (місто та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ»), Новоселівка (на Донеччині таку назву мають села в її Артемівському, Волноваському, Старобешівському та Ясинуватському районі й підпорядковані Єнакієвській та Макіївській міськрадам, а на Луганщині – в Перевальському, Слов'яносербському й Старобільському районах. – «ЩЛ»), Кальчик (село у Володарському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Маріуполь (місто обласного підпорядковання на Донеччині. – ЩЛ») та у донецькому аеропорту.

Наші військові не втрачають контролю над своїми позиціями та, за необхідності, адекватно реагують, подавляючи найбільш активні та небезпечні вогневі точки терористів».

Про це повідомляється у вівторок на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» та в дайжесті новин, оприлюдненому речником АТО Леонідом Матюхіним в ефірі Військового телебачення України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів