Минулої доби російсько-терористичні війська обстріляли позиції українських 75 разів, уночі – 18 (відео)

10:15 14 січня 2015 р.

речник АТО Леонід Матюхін в ефірі Військового телебачення України

речник АТО Леонід Матюхін в ефірі Військового телебачення України
Фото: 112.ua

У прес-центрі АТО повідомили в середу: «Місцем найбільшого загострення залишається район Донецького аеропорту та населені пункти поблизу нього».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 14 січня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції стабілізувалася і має тенденцію до зменшення кількості та інтенсивності обстрілів. Розпочинаючи з 18-ї години вчорашнього вечора і до сьогоднішнього ранку, незаконні збройні формування 18 разів здійснили обстріли позицій наших сил.

Місцем найбільшого загострення залишається район Донецького аеропорту та населені пункти поблизу нього. О 23-й годині бойовики піддали обстрілу метеовежу летовища, після чого кілька разів обстріляли позиці українських військових навколо аеропорту.

Із мінометів та артилерійських систем терористи здійснили обстріл українських опорних пунктів поблизу населених пунктів Старомихайлівка (селище міського типу в Мар'їнському районі Донеччини за 20 км від її обласного центру. – «ЩЛ»), Таранчук, Архангельске, Тоненьке (села в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Малоорлівка (село в Шахтарському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Ленінське (в зоні бойових дій на Донеччині таку назву мають селище міського типу, підпорядковане Дзержинській міськраді, й села в Амврочіївському, Красноармійському та Новоазовському районах. – «ЩЛ») та Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»).

Із «Градів» бойовики обстріляли населені пункти Тоненьке, Мар’їнку (місто й райцентр, від якого до Донецька – 21 км, а автодорогою – 33. – ЩЛ»), Піски (селище в Ясинуватському районі Донеччини неподалік Донецького аеропорту. – «ЩЛ») та тричі – Оленівку (селище міського типу на Донеччині, підпорядковане Єнакієвській міськраді. – «ЩЛ»).

Учора ввечері незаконні збройні формування вперше за час збройного конфлікту застосували 220-міліметрову важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1 «Буратіно», з якої було відкрито вогонь по околицям населеного пункту Веселе (на Донеччині села з такою назвою розташовані в її Артемівському, Великоновосілківському, Волноваському, Володарському, Добропільському, Красноармійському, Новоазовському, Старобешівському, Шахтарському та Ясинуватському районах. – «ЩЛ»). Загалом же за добу банд формування 75 разів обстріляли позиції наших військових.

Також зафіксовано п’ять випадків ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратіву у районах населених пунктів Гірське (місто в Попаснянському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Бердянське (на Донбасі таку назву мають села в Новоазовському й Першотравневому районах Донеччини. – «ЩЛ»), Тополине (село у Володарському районі Донеччини. – «ЩЛ») та двічі – Старий Айдар село в Україні, Станичо-Луганському районі  Луганщини. – «ЩЛ»).

Наші військові не поступаються своїми позиціями та, за необхідності, дають відсіч противнику, подавляючи найбільш активні та небезпечні вогневі точки терористів».

Про це повідомляється в середу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» та в дайжесті новин, оприлюдненому речником АТО Леонідом Матюхіним в ефірі Військового телебачення України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів