Минулої доби рашисти 22 рази порушували «режим тиші» на Донбасі (відео)

09:00 11 грудня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 10 грудня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 10 грудня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У прес-центр АТО повідомили також у четвер, що російсько-терористичні війська атакували аеропорт Донецька чотири рази.


Відео: Військове телебачення України

У прес-центр АТО повідомили сьогодні, 11 грудня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«За минулу добу терористи 22 рази порушували режим тиші. Вогонь вівся з мінометів, стрілецької зброї, зенітних установок та озброєння танку.

Бандити найактивніше діяли на Луганському, Донецькому та Дебальцевському напрямках. Декілька разів наших військових обстріляли у районі Маріуполя та Первомайського. 

У районі Луганська від обстрілів найбільше постраждали населені пункти Фрунзе, Щастя, Кримське, Сокільники, Кряківка, Жовте, Капітанове. У Донецькій області терористи обстріляли населений пункт Авдіївка. Аеропорт Донецька було атаковано чотири рази. 

На Дебальцевському напрямку під обстріли бандитів потрапили населені пункти Рідкодуб, Кам’янка, Малоорловка, Чернухине . На Маріупольському напрямку двічі було обстріляно населений пункт Чармалик. 

Супротивник не припиняє намагання отримання розвідувальної інформації з повітря. В районі населених пунктів Гнутове та Талаківка було помічено безпілотники противника. 

Слід зазначити, що за минулу добу артилерія сил АТО вогонь у відповідь не відкривала».

Про це повідомляється в четвер на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 11 грудня, такі її оперативні дані:

«Попри продовження «дня тиші», в зоні бойових дій на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують відкривати вогонь, у тому числі проводячи тривалі обстріли. Так, упродовж останньої доби в районі Мар’їнка обстріли з боку супротивника тривали кілька годин.

Обстріли велися зі стрілецької зброї й зенітних установок ЗУ-23-2. Південніше Авдіївки стрілянина з боку супротивника тривала близько години.

Обстріл вівся із стрілецької зброї і мінометів. Менш тривалі обстріли зафіксовані й на інших ділянках по лінії протистояння на Донбасі.

У районі на північний схід від Донецького аеропорту взвод місцевих бойовиків відкрив мінометний вогонь по групі 7-го загону спеціального призначення «Росич» Внутрішніх військ МВС РФ, яка здійснювала переміщення, прийнявши російських військовослужбовців за український спецназ. Серед російських спецназівців є жертви, за попередніми даними, знищено командира групи.

У районі Нікішиного зафіксовано відхід підрозділів російсько-терористичних військ від лінії зіткнення з українськими військами. В даному районі метою тривалих бойових дій із боку супротивника було знищення опорного пункту українських військ і «видавлювання» наших підрозділів з даного району.

За словами представників командування т.зв. «козацьких» формувань, українськими військами в даному районі оборона організована досить ефективно, що не дозволяє виконати поставлене перед бойовиками задачу. На блок-постах терористів в районі Брянки бойовики з так званих «козацьких формувань» під загрозою застосування зброї проводять насильну «мобілізацію» громадян чоловічої статі, зупиняючи приватний автотранспорт.

Бойовики продовжують спроби організувати ремонт підбитої й пошкодженої в районі Ясинуватої військової техніки. Користуючись «днем тиші», терористи за допомогою тягачів намагалися евакуювати підбиту техніку (близько десятка одиниць).

Вдалося евакуювати по два танки й БМП. Виникають проблеми з ремонтом і відновленням техніки через брак кваліфікованих фахівців.

Бойовиками обговорюється ідея «переманювати» з ремонтної бази в Артемівську українських військових фахівців. Яким чином це планується здійснювати – невідомо.

На українських блокпостах почав посилюватися режим контролю за переміщенням громадян і транспортних засобів. Раніше групою «ІС» фіксувалися множинні випадки виїзду на територію, контрольовану українськими військами, бойовиків (включаючи командирів підрозділів) під виглядом мирних жителів.

У Ясіновату зайшов черговий конвой постачання терористів (близько10 вантажних автомобілів, які доставили в основному боєприпаси). Через Шахтарськ убік держкордону з Росією пройшли порожні вантажівки (до 15 одиниць) зі супроводом з російських військовослужбовців».

Дмитро Тимчук повідомив про це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів