Минулої доби на Донбасі полягли троє наших військових, 14 отримали поранення, – РНБОУ (відео)

13:30 1 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nardim.at.ua

Як повідомив у понеділок речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, yа автошляхах Ростовської області РФ спостерігається зростання активності руху російської військової техніки без розпізнавальних знаків у напрямі українського кордону.


Відео: «Телеканал новин «24»

Як повідомив сьогодні, 1 грудня, речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, за минулу добу загинули троє наших військових, 14 отримали поранення. Він також розповів:

«Ситуація характеризується збільшенням інтенсивності обстрілів та атак ворога при одночасному зменшенні їх кількості. На автошляхах Ростовської області РФ спостерігається зростання активності руху російської військової техніки без розпізнавальних знаків у напрямі українського кордону. Крім цього, спостерігається перекидання військ військово-транспортними літаками до м. Таганрог Ростовської обл.

В черговий раз зафіксовано тенденцію до активізації бойових дій відразу після прибуття чергового «гуманітарного конвою» з Росії. Це найбільш помітно за фактами використання важкої артилерії.

Найзапекліші бої точилися за Донецький аеропорт. Тут вже третій день поспіль бойовики здійснюють безрезультатні спроби штурму цього стратегічного об’єкту. 

а оперативними даними, у штурмі аеропорту безпосередню участь беруть російські спецпризначенці, але це не допомагає противнику. Ворог несе серйозні втрати, аеропорт залишається під контролем наших військових.

Також під Донецьком з артилерії, мінометів неодноразово обстрілювалися позиції сил АТО під н.п. Опитне, Піски, Георгіївка, Максимільянівка, Авдіївка. Під Авдіївкою та Опитним наша артилерія спрацювала на випередження і ворог був змушений відступити. 

З реактивних установок «Град» та мінометів двічі обстріляні наші опорні пункти біля с.Тоненьке. Посилилися обстріли бойовиків і на Луганському напрямку.

Тут по нашим позиціям біля н.п. Станиця Луганська, Артема, Макарове, Геївка, Щастя вогонь вівся з артилерії та мінометів. В районі с. Нижньотепле Станично-Луганського р-ну терористи двічі нанесли удар з «Градів».

На Бахмутівській трасі, терористи після трьох обстрілів з реактивних установок «Град» спробували атакувати наші позиції біля села Сокільники. Атаку відбито. Також із «Градів» були обстріляні позиції поблизу с.Кримське.

Із мінометів та стрілецької зброї бойовиками обстріляно опорні пункти біля селища Донецький та Трьохізбенка. На Дебальцевському напрямку позиції сил АТО були обстріляні з гранатометів та стрілецької зброї поблизу сіл Нікішине, Малоорлівкка та Дебальцеве.

На Маріупольському напрямку з «Градів» бойовики обстріляли наші позиції біля с. Старогнатівка. З артилерії та мінометів обстріляні опорні пункти та блокпости сил АТО поблизу сіл Новоласпа, Миколаївка, Богданівка, Павлопіль.

У 14 км від порту Бердянськ прикордонники зафіксували проліт 1 безпілотника. Ситуація в Маріуполі залишається спокійною».

Про це повідомляється в понеділок на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів