МВС «чомусь» не підозрює Корчинського в штурмі Банкової (відео)

20:12 3 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: pic.com.ua

Хоч він (на фото, яке засвідчує його причетність до бійні біля Адміністрації Президента, - посередині) на запитання «Дмитре, то ваші хлопці кидаються на міліціонерів?» відповів: «Так, мої».


Відео: Andriy Nahirnyak

«Українська правда» інформує сьогодні, 3 грудня, в повідомленні «МВС попри заяви про причетність Корчинського до провокацій, його не підозрює»:

«Попри заяви про причетність до провокацій на вулиці Банковій організації «Братство» на чолі з Дмитром Корчинським, його прізвища немає у списку підозрюваних в організації безпорядків. Про це «Українській правді» повідомив речник МВС Сергій Бурлаков.

«Серед затриманих осіб немає особи, про яку ви питаєте немає», – сказав Бурлаков.

«Корчинський не має статусу підозрюваного і його немає серед тих дев'яти осіб, яким повідомлено про підозру. Тобто він не має статусу підозрюваного», – сказав Бурлаков.

«Зрозуміло, що ми  будемо працювати, враховуючи ті відео і його особисту заяву, а також ті покази, які зараз дають інші», – додав Бурлаков.

Він не зміг відповісти на питання, чому станом на вечір 3 грудня слідчий не досліджує причетність Корчинського до провокацій, враховуючи те, що заява МВС про його причетність була розповсюджена кілька днів тому – ще ввечері 1 грудня.

«До правопорушень біля Адміністрації президента причетні понад 300 радикально налаштованих членів організації «Братство», які діяли під керівництвом Дмитра Корчинського», – було сказано у повідомленні МВС, розміщеному на сторінці МВС у Facebook 1 грудня о 19:31.

Водночас вже у вівторок, 3 грудня двом особам з дев'яти винесли запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту.

Бурлаков не зміг сказати «Українській правді», чи є ці дев'ять осіб членами «Братства».

Як відомо, серед затриманих є Юрій Болотов, друг Славка Вакарчука, екс-директор гурту Океан Ельзи.

За заявою прокуратури усі 9 затриманих діяли спільно у складі групи з 300 осіб. При цьому Корчинський не згадується.

При цьому сам Корчинський в інтерв'ю заявив, що підтримує дії провокаторів на Банковій».

Вочевидь, «Українська правда» має на увазі інтерв’ю, розміщене вчора в інтернет-журналі «ПіК» під заголовком «Корчинський розповів, навіщо штурмував Адміністрацію»:

«Намалювалися інші «кандидати» в провокатори. 

Зараз уже відомо, що бійку на Банковій зчинили люди професійного провокатора Дмитра Корчинського, який, власне, і заробляє на таких речах. «ПіК» узяв у нього невеличке інтервʼю безпосередньо біля АП напередодні штурму і переконався, що так воно і є. Отже, сама розмова, яка сталася на ходу, – Корчинський поспішав на місце подій:

– Дмитре, то ваші хлопці кидаються на міліціонерів?

– Так, мої.

– Навіщо, скажіть, Адміністрація ж стоїть порожня?

– …

– Добре, а що далі? Які у вас плани?

– Захопити Адміністрацію як символ цієї влади.

– А далі?

– …

– Дмитре, ви контактували з лідерами опозиції, щоб координувати дії?

– Так, намагалися через Едуарда Гурвіца. Але з нами ніхто не розмовляв.

Таким чином, нехай це зауваження великого значення не має, так звані спортсмени-«тітушки» до провокацій біля АП відношення не мали. Хлопці Корчинського були справді добре епікіровані – шоломи, маски, а також палиці, ланцюги та балончики з газом – але були зовсім не «спортивної статури», як кажуть скрізь.

Вони, вочевидь, були добре підготовлені й інструктовані. Вони захопили керування бульдозером, поводилися дуже агресивно та раз за разом зчиняли бійки з тими, хто не підпускав їх до міліцейського заслону.

Трохи дісталося й лідеру гурту «Тартак» Сашку Положинському, який стримував провокаторів. До речі, саме він і його друзі зупинили бульдозер на підході до кордону міліції – Порошенко прийшов уже потім, як кажуть, на готове.

Самих провокаторів було кілька десятків, про що свідчить другий штурм, коли в міліцію кидали каміння та палиці саме така кількість молодиків у масках. Вочевидь, непідтримка бойовиків із боку мітингувальників дала  «Беркуту» можливість почати контратаку з подальшим побиттям людей.

Крім цього, на Банкову прийшов народний депутат Едуард Гурвіц, із яким Корчинський контактував під час акції. Також біля АП було помічено прапори та кількох хлопців із відомої радикальної організації «Чорний комітет», напередодні штурму був активним і художник Сергій Поярков».

Тим часом «Gazeta.ua» інформує сьогодні, 3 грудня, в повідомленні «В інтернеті з'явилося відео, що підтверджує замовність штурму Банкової»:

«В інтернеті з'явились докази, що вказують на «замовність» штурму адміністрації президента на вулиці Банковій. Зокрема, на відео молодики в маска спочатку були в натовпі, який намагався відтіснити правоохоронців, а потім дивним чином потрапили на бік силовиків.

Причому «Беркут» на їхню присутність не реагував. Так само легко ці особи пройшли крізь ланцюг силовиків назад до натовпу».

Як повідомляв «Щоденний Львів», суд почав арештовувати мітингувальників – «як можливих учасників бійки під адміністрацією президента».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів