Муніципальна поліція ліпша за Самооборону, – експерт

21:38 15 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: portsou.at.ua

Сьогодні на законних підставах органи місцевого самоврядування можуть створювати муніципальну поліцію – на кшталт тієї, яка віддавна функціонує у багатьох країнах світу.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це заявив голова ЛОО ВГО "Спілка офіцерів України" полковник Петро Костюк.

«Муніципальна поліція діє автономно згідно з Конституцією, законами України і тим положенням, яке затверджує орган місцевого самоврядування. Сьогодні є муніципальна дружина у Львові, яка може розростися до тієї кількості, яка необхідна. Все залежить тільки від рішення міської ради. Наскільки я знаю, вони зараз доопрацьовують положення. Це можна робити згідно з законом у будь-якому містечку, місті, селищі. Приймається рішення, визначається фінансування. Зрештою, можна піти за таким варіантом, що люди можуть це робити без грошей на перших порах – як стажування. Муніципальна поліція дає важіль для зміни системи влади, в тому числі в правоохоронних органах в Україні»,- наголосив Петро Костюк.

Те що робить Самооборона, на думку Петра Костюка, нагадує дружинників радянських часів.
«Самооборона звертається до органів МВС, надає списки, і вони власне визначають спільні маршрути для патрулювання»,- говорить Петро Костюк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів