Мотивація Майдану: тримати за горло не лише нинішню владу, але й наступну

07:30 9 грудня 2013 р.

На барикадах.

На барикадах.
Фото: bara-sy.com

Охорона Майдану стає ліпше організованою, а міліції дуже набридли цілодобові чергування з рейдами. Так вважає екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Народний депутат Анатолій Гриценко написав вранці 9 грудня у фейсбуці враження від минулої ночі на Майдані: "Майдан кордон тримає! 06:45. Щойно повернувся з Майдану. Разом із старшим сином Олексієм і колегами-депутатами Миколою Катеринчуком, Олегом Канівцем та Іриною Купрейчик допомагали тримати кордон у районі Центрального будинку офіцерів. Вул. Грушевського, пров. Кріпосний і вул. Грушевського з цього боку - надійно перекрито, автотранспортом і барикадами. Для людей розгорнуто армійські намети з обігрівом, підвозиться харчування і теплий чай. Стоять туалети. Настрій у людей бадьорий, мотивація тверда - тримати за горло не лише нинішню владу, але й наступну не менше! Трьом вождям не завадило би послухати, що про них говорять люди біля вогнищ уночі - з трибуни того не почують. Охорона барикад ще далека від військової, але кожен день Майдану організованості й пильності додає. Мій помічник Віталій Цибульський постійно, а цієї ночі особливо, працює разом з офіцерами-афганцями. Щоб краще вирізняли - тепер у камуфляжі, з погонами полковника, людям присутність військових додає впевненості. 

Разом із групою генералів і офіцерів постійно відстежуємо ситуацію в силових структурах. Поки що спокійно. Десь о 05:40 ранку отримали сигнал попередження: з боку метро "Арсенальна" через Маріїнський парк до нашого кордону прямує колона із 13 автобусів з бійцями "Беркуту." Табір одразу згуртувався до оборони, пісні й розмови затихли. Разом із Катеринчуком ми підійшли до будівлі Ради й перевірили: прибув не "Беркут" - підрозділ Внутрішних військ, з пакетами і термосами, для ротації. Відбій тривоги. Насправді міліція стомлена не менше за нас, їм уже давно всі ці цілодобові чергування з рейдами набридли. Інколи підходять до нас за теплим чаєм чи бутербродом:) Хто з Вас піддався сумнівам чи песимізму, моя Вам порада: підходьте на Майдан саме вночі - отримаєте позитивний заряд бадьорості й мотивації, гарантую!"

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів