Між Кримом і Херсонщиною будуть блокпости – звідти проникають сотні озброєних

22:01 3 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mv.org.ua

Про це заявив у понеділок голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко.

На Херсонщині у понеділок ввечері розпочинають функціонувати потужні блокпости на кордоні з АР Крим. Як передає кореспондент «Укрінформу», про це заявив у понеділок на представленні колективу УМВС України в Херсонській області нового очільника обласної міліції Михайла Фабріна новопризначений голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко.

«Сьогодні під вечір (на Херсонщині. – Ред.) будуть організовані серйозні блокпости», – повідомив голова Херсонської ОДА, заслухавши інформацію працівників міліції щодо ситуації у прилеглих до Криму районах області. Як повідомив, зокрема, начальник Генічеського райвідділу міліції Ігор Ярош, у розташованому на кордоні з Кримом селі Чонгар було зафіксовано близько 200 невідомих осіб з автоматичною зброєю, в тому числі, з кулеметами. Вчора по селу їздили також три БТР, проте їх, за словами начальника райвідділу міліції, прогнали розгнівані мешканці села.

Керівник Каланчацького райвідділу міліції Володимир Пісоцький, своєю чергою, повідомив, що невідомі озброєні особи були зафіксовані також і в Каланчацькому районі. Вони змусили працівників районного ДАІ та дільничної служби, одягнених у штатське, поїхати з ними на блокпост у Крим. Звідти правоохоронців змушені були забирати працівники Каланчацького райвідділу міліції.

Як заявив голова облдержадміністрації Юрій Одарченко, правоохоронці разом із громадськістю мають блокувати пересування через блокпости Херсонщини «ворожих сил». Наразі, за інформацією УМВС, на блокпостах у Генічеському, Каланчацькому і Чаплинському районах вже працюють спільно працівники ДАІ та прикордонних військ, які забезпечують контроль і охорону громадського порядку.

«Надзвичайних подій наразі там не відбувається», – повідомив заступник начальника УМВС - начальник міліції громадської безпеки Олег Когляк. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів