Мітингувальники вимагають звільнення Сала з посади "генерал-губернатора" Львівщини

11:26 12 листопада 2013 р.

Фото до новини

Представники львівської «Батьківщини» проводять мітинг-пікет під стінами Львівської обласної ради на підтримку висловлення недовіри новому голові Львівської ОДА Олегові Салу. До облради приїхали та прийшли партійці з районних та міських парторганізацій, депутати Львівської обласної ради. Присутні скандують – «Сала - геть!».

«Хочу наголосити лише на кількох фактах з біографії нового очільника ЛОДА. Всім відомі його «заслуги» під час виборчих перегонів 2004 року, участь у виборах у списку Вітренко, участь у штурмі ОВК в Первомайську. Цю людину звинувачували у спотворенні волевиявлення громадян, тиску на журналістів, студентів, тих, хто йшов проти режиму. 

Голова фракції "Батьківщина" у Львівській облраді Микола Кадикало зачитав заяву-звернення фракції. У ній, зокрема, йдеться: "Призначення на посаду голови Львівської ОДА одіозного Олега Сала є відвертим запереченням всіх основ демократії, європейських прагнень України, здорового глузду та гідності галичан. Люди сприйняли це призначення, як  зневагу. Призначення особи, проти якої було порушенно кримінальні справи, оголошено у міжнародний розшук, звинувачено у спотворенні волевиявлення громадян, корупційних махінаціях - це відвертий глум над громадськістю. 

Всі пам'ятають 2004 рік, коли новий “намісник” президента очолював обласне управління міліції, - чинився тиск на опозиційних політиків, підприємців, студентів, журналістів, які виступили проти режиму. Всі пам'ятають, як зупиняли автоколони, що рухались на Київ, підпали в редакціях “Поступу” та ТРК “Міст”. У 2012 році Олег Сало виконував чергові провокації від так званої влади у Первомайську на 132 виборчому окрузі. Одіозний генерал керував горезвісним штурмом ОВК.  

Це призначення чітко підтверджує сценарій, які запланувала Банкова на майбутні вибори  — влада розуміє, що чесно перемогти не вдасться і готує грунт для спотворення реального волевиявлення людей. Усвідомлюючи, що у чесний спосіб перемогти вони вже не зможуть!

Лідери опозиційних сил - ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк, політичної партії «УДАР» Віталій Кличко, ВО «Свобода» Олег Тягнибок монолітно висловились щодо цього призначення і звернулися до депутатського корпусу Львівської обласної ради із закликом включити до порядку денного пленарного засідання питання про висловлення недовіри Олегу Салу та  підтримати це рішення двома третинами голосів депутатів обласної ради. Народні депутати України, члени МДО “Львівщина”, Львівська обласна партійна організація ВО “Батьківщина” підтримують висловлення недовіри голові Львівської ОДА".   

Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО "Батьківщина".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів