Мітингувальники передали приміщення Львівської ОДА обласній раді (відео)

20:23 30 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Але наразі у них буде пункт обігріву.


Відео: zik.ua

Блокувальники Львівської обласної державної адміністрації – комендант цих приміщень Андрій Соколов і представники народної самооборони – залишили її. За словами пікетувальників, їх відхід пов'язаний із листом голови Львівської облради, члена Львівського обласного комітету партії «Свобода» Петра Колодія, в якому той просив їх залишити будівлю.

Натомість голова Львівської облради, як передає «ЛІГАБізнесІнформ», заявив, що залишити приміщення ЛОДА вирішив сам комендант Андрій Соколов. Петро Колодій пояснив:

«На позачерговій сесії Львівської обласної ради було прийнято рішення 947 «Про розміщення пунктів обігріву за адресою вул. Винниченка, 18». Одним з пунктів цього рішення є пункт № 3, на якому наполягав комендант приміщення Андрій Соколов, про передачу його балансоутримувачу. Згідно з цим пунктом я звернувся до Соколова з питанням звільнення приміщення та передачі його для функціонального використання – розміщення пункту обігріву».

Перед своїм відходом маніфестанти спільно з управлінням комунального майна облради опечатали кабінети чиновників адміністрації. Про це повідомляє сьогодні, 30 січня, «ICTV»Натомість «ТСН» інформує в четвер:

«У Львові активісти народної самооборони залишили будівлю ОДА, але людей там менше не стало. Будівля перейшла до обласної ради, а пройти туди може кожен охочий, хто знає «кодову фразу».

«Кодова фраза» проста та по-львівськи традиційна: «Слава Україні!». Саме після такого пароля журналістку «ТСН» впустили всередину.

Сьогодні кабінети ОДА передали у підпорядкування облраді, бо закінчився договір оренди щодо, яке належить обласній раді. Оскільки від самого початку захоплення будівлі ніхто роботи департаментів не блокував, вони і сьогодні працювали у звичному режимі.

Лише кабінети Олега Сала та його заступників і помічників сьогодні опечатали, а перед цим попросили людей, які в них працювали, забрати звідти свої речі. Нагадаємо, що львівські активісти розблокували роботу ОДА. Протестувальники продовжують перебувати лише на другому поверсі будівлі, де знаходиться кабінет Сала».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів