Мінюст: «Тимошенко неможливо звільнити до саміту у Вільнюсі»

11:30 4 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Але «для вирішення цього питання є заходи індивідуального характеру».

Міністр юстиції Олена Лукаш заявила в коментарі «Вестям», опублікованому сьогодні, 4 жовтня, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко не вдасться звільнити до проведення саміту у Вільнюсі. Але додала, що можливі якісь індивідуальні заходи в цій ситуації.

Дослівно ж сказала з цього приводу наступне: «Але для вирішення цього питання є заходи індивідуального характеру. Їх я не коментуватиму. Це пов'язано виключно з позицією самої Юлії Тимошенко і з позицією місії Кокса – Кваснєвського». 

Натомість нардеп Геннадій Москаль повідомив «Вестям», що є два варіанти для вирішення питання засудженої: «По-перше, це виправдання Тимошенко Верховним Судом за вже винесеним їй вироком. Але це малоймовірно через позицію влади. Другий варіант - це помилування президентом. Але на це не підуть Тимошенко та її родина - вони ніколи не попросять про поблажливість, оскільки тим самим визнають провину. Та й після помилування Тимошенко буде все одно обмежена в правах (у тому числі і в плані виборів), а вона не та людина, яка добровільно відмовиться від участі в політичному житті».

«Вести» нагадують також, що міністр закордонних справ Леонід Кожара вважає, що для вирішення питання про звільнення Тимошенко потрібно і її бажання співпрацювати з владою.

Як повідомляв «Щоденний Львів», народний депутат і лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко сказав на прес-конференції у Львівському прес-клубі, що підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС залежить від порозуміння між двома політиками – Януковичем і Тимошенко.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів