Мінська формула може призвести до громадянської війни, – політик у Львові

13:47 12 липня 2018 р.

Фото до новини

Якщо реалізувати так звану Мінську формулу, то справдиться мрія Путіна – міжнародний збройний конфлікт на сході України плавно перетвориться на громадянську війну.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 12 липня, під час прес-конференції на тему: «Новий курс України: виклики та перспективи», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив народний депутат України трьох скликань, голова Всеукраїнського громадського правозахисного руху «Сила права» Андрій Сенченко.

- Я нагадаю, що ця формула складається з трьох чинників. Це – особливий статус Донбасу, цілковита амністія та місцеві вибори на Донбасі під контролем окупантів, - каже він.

Андрій Сенченко зазначив, що він, разом з командою, чотири роки займається боротьбою на юридичному фронті з державою-агресором. Нещодавно він зустрічався з родинами загиблих у Новограді-Волинському. 

- Це маленьке містечко, де мешкає 50 тисяч осіб. Але в них є 76 загиблих та понад 60 осіб з тяжкими пораненнями. І  яка буде їхня реакція, якщо, до прикладу, провести амністію на Донбасі? Коли всіх учасників певних подій на певній території за певний період звільнять від кримінальної відповідальності? І тих, хто пасивно залишився на тій території, і тих, хто воював проти нашої країни зі зброєю в руках. Це буде означати, що всі шість мільйонів громадян, які мешкають на території окупованого Криму та Донбасу, в очах цих людей будуть зрадниками. Хоча це – не так, - переконує народний депутат. 

Тому він вважає, що політика уряду щодо цілковитої амністії – помилкова. Натомість він пропонує Програму додаткових заходів з деокупації територій Криму та Донбасу та Цілісну програму реінтеграції територій Криму та Донбасу, які зазнали окупації. А також наприкінці серпня обіцяє оприлюднити закон про перехідний період, який пояснить, коли будуть вибори на деокупованих територіях, чому саме тоді і за яким алгоритмом будуть відновлювати мирне життя на цих територіях. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів