Міноборони: «Українські військові зупинили наступ терористів у районі 29 та 31 блокпостів» (відео)

09:38 21 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

У прес-службі мінстерства оборони стверджують у середу: «Українські військові зупинили наступ терористів у районі 29 та 31 блокпостів».


Відео: Військове телебачення України

У прес-службі мінстерства оборони інформують сьогодні, 21 січня, в повідомленні «Українські військові зупинили наступ терористів в районі 29 та 31 блокпостів»:

«За інформацією прес-центру антитерористичної операції, ніч у зоні проведення АТО пройшла напружено. Бойовики обстрілювали українських військових, застосовуючи всі види озброєння.

У районі 29 та 31 блокпостів військовослужбовці зупинили наступ російсько-терористичних військ. Починаючи з 18.00 год. 20 січня бандити почали обстрілювати наших військових з озброєння танку в районі населеного пункту Донецький.

У Донецькому аеропорту підрозділи Збройних Сил продовжують активні дії. З 18.04 год. 20 січня на Луганському, Дебальцівському та Донецькому напрямках терористи з РСЗВ БМ-21 чотири рази обстріляли Кримське, двічі Нижньотепле, Тоненьке, Піски, а також по одному разу Нижнє та Трьохізбенку,

Із мінометів та артилерії незаконні збройні формування обстріляли Трьохізбенку, Новотошківське, Вільхове, Тошківку, Красногорівку, Тоненьке. В 00.10 год. неподалік від Мар’їнки відбулося бойове зіткнення».

Про це повідомляється в середу на сайті прес-служби мінстерства оборони України. Своєю чергою, телеканал «112 Україна» передає сьогодні, 21 січня, в повідомленні «Матюхін: Зараз у районі 29-го і 31-го блокпостів відбувається перегрупування сил АТО»

«Зараз в районі 29-го і 31-го блокпостів Луганської області йде перегрупування сил української армії. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив спікер АТО Леонід Матюхін. 

«Щодо 31-го блокпосту. Вчора, коли терористи почали на нього наступати, відхід це була вимушена міра, тому що терористи пішли дуже великими силами. Для того щоб зберегти життя людей, було прийнято рішення звідти піти», – зазначив Матюхін, додавши, що зараз у районі 29-го і 31-го блокпостів йде перегрупування. 

Раніше командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив про одного загиблого і близько сімох поранених під час боїв за 29-й та 31-й блокпости. За його словами, в результаті боїв 31-й блокпост знищено, а 29-й обстрілюють з далекобійної артилерії.

Нагадаємо, що раніше бійці внаслідок масованої атаки бойовиків, яка йшла за допомогою важкої бронетехніки, залишили позиції на 31-му блокпості. Зазначимо, Семен Семенченко раніше повідомляв, що сили АТО втратили двох бійців.

Пізніше член фракції Радикальної партії Сергій Мельничук повідомив, що в результаті бойових дій в районі 31-го блокпоста в Луганській обл. поранення отримали дев'ятеро українських військовиків.

За даними РНБО, сили АТО на півночі зони АТО атакували регулярні російські війська за допомогою бронетехніки. На даний момент, як повідомив спікер АТО Андрій Лисенко на екстреному брифінгу, бойовиків і війська РФ зупинено в районі Зимогір'я та Слов'яносербська».

Про це повідомляється в середу на сайті телеканалу «112 Україна», де сьогодні, 21 січня, також передали в повідомленні «Семенченко: Бої у районі 29-го блокпосту тривали всю ніч, у Жолобку помічено близько 400 військових РФ»:

«Народний депутат і командир «Донбасу» Семен Семенченко заявив, що упродовж всієї ночі бої точилися на 29-му блокпості Луганської області. Крім того, в Жолобку Луганської обл. було помічено майже 400 російських військовослужбовців. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив сам нардеп, який знаходиться в зоні АТО.

«Зараз спостерігається невелике затишшя. Упродовж  всієї ночі спостерігалося переміщення колон ворожої артилерії в район неподалік від 29-го блокпоста. Близько 800 м звідти, сел. Жолобок, де (вже за перевіреними даними) було помічено не менше 400 російських кадрових військовослужбовців. Це повідомили місцеві жителі та розвідка», – зазначив Семенченко.

Крім того, він ще раз підкреслив, що «31-й блокпост залишений з однієї простої причини: він дуже сильно зруйнований артилерією». «Хлопці відійшли на заздалегідь підготовлені позиції, ближче до основних сил», – підкреслив він.

«Зараз ЗСУ, батальйон «Донбас», Національна гвардія зайняли добре ешелоновану оборону, є резерви. Існують, звичайно ж, проблеми, про них повідомлено керівництву Міноборони і керівництву Національної гвардії; проблеми вирішуються. Бойовий дух дуже високий. Відступати ніхто не збирається», – підсумував командир.

В АТЦ раніше заявили, що в районі 29-го і 31-го блокпостів йде перегрупування сил АТО. Раніше командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив про одного загиблого і близько сімох поранених під час боїв за 29-й та 31-й блокпости. За його словами, в результаті боїв 31-й блокпост знищено, а 29-й обстрілюють з далекобійної артилерії. 

Нагадаємо, що раніше бійці в результаті масованої атаки бойовиків, яка йшла з допомогою важкої бронетехніки, залишили позиції на 31-му блокпосту. Зазначимо, Семен Семенченко раніше повідомляв, що сили АТО втратили двох бійців.

Пізніше член фракції Радикальної партії Сергій Мельничук повідомив, що в наслідок бойових дій у районі 31-го блокпоста в Луганській обл. поранення дістали дев'ятеро українських військовиків.

За даними РНБО, сили АТО на півночі зони АТО атакували регулярні російські війська за допомогою бронетехніки. На даний момент, як повідомив спікер АТО Андрій Лисенко на екстреному брифінгу, бойовиків і війська РФ зупинено в районі Зимогір'я та Слов'яносербська».

Про це також повідомляється в середу на сайті телеканалу «112 Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів