Міністр оборони Росії наказав її військам на кордоні з Україною повертатися в пункти постійної дислокації (відео)

09:15 20 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wz.lviv.ua

Про це повідомляє у вівторок прес-служба МО РФ.


Відео: ТСН.ua

Як передає сьогодні, 20 травня, інформагенція «ИТАР-ТАСС», за наказом міністра оборони Російської Федерації Сєргєя Шойгу, підрозділи збройних сил сил РФ, які перебували на начанях в прикордонних з Україною областях, повертатися в пункти постійної дислокації.

«Після завершення навчань в польових умовах на віддалених полігонах підрозділи здійснять марші, які пройдуть комбінованим способом: спочатку своїм ходом до станцій навантаження, а потім залізничним транспортом в пункти постійної дислокації», - повідомляє прес-служба міністерства. В міністерстві оборони РФ повідомили інформагенції:

«Мотострілкові, танкові, артилерійські, інженерні, розвідувальні та інші підрозділи виконали весь комплекс навчальних заходів відповідно до плану бойової підготовки на віддалених полігонах у зазначених областях. Згортання і переміщення військ відбуватиметься в два етапи: спочатку підрозділи здійснюватимуть марш до станції навантаження, потім транспортуватимуться заліжничним транспортом.

На даний час командири уточнюють маршрути і порядок висування на станції навантаження, особовий склад займається демонтажем наметових таборів, навантаженням устаткування, матеріальних засобів і формуванням колон автомобільної та бронетанкової техніки. Після повернення в місця розташування, військові продовжать навчання на штатних полгонах.

Натомість інтернет-видання «Цензор.НЕТ» цитує коментар із цього приводу директора військових програм Центру Разумкова Миколи Сунгуровського:

«Важко оцінювати слова Путіна про відведення військ. Потрібно дивитися, як розвиватиметься ситуація далі. Як я розумію, російські війська на українських кордонах потрібні були для того, щоб не дати українським військам піти вглиб країнийі тримати їх прикутими до кордону. Якщо зараз російські війська відійдуть, то я не впевнений, що вони відійдуть з усіх напрямків. Напрямок, на якому вони залишаться, стане головним, де будуть розвиватися подальші події».

А коментуючи заклик «головнокомандувача» терористів на сході України – офіцера російської розвідки Ігоря Гіркіна-«Стерлкова» до чоловіків Донбасу активніше брати в руки зброю, Сунгуровський висловив думку, що Путін, роблячи ставку на маргінальні організації, допустив велику помилку, й пояснив: «Усі маргінальні організації працюють на гроші спонсорів, а спонсор дає гроші тільки тоді, коли впевнений, що буде досягнутий результат. Те, що в Україні присутня повна підтримка Росії, було сильно перебільшено. Я не знаю про те, хто саме спонсори, але цей прорахунок на них позначився негативно. Соціологічні заміри показують, що населення віддає перевагу не територіальному й політичному об'єднанню з Росією, а культурному зближенню. І не з Росією, а з російським світом. Саме тому у маргінальних груп немає підтримки на сході».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів