Міністр звинуватив Президента в підкупі виборців

09:00 12 березня 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: unian.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що штаб Порошенка за допомогою адмінресурсу і за кошти бюджетної програми нібито намагається купити голоси пенсіонерів Києва, Київської області і ще одного регіону.

Про це, як повідомили в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна», Аваков розповів в ефірі «Свободи слова» на ICTV. Міністр внутрішніх справ України заявив: «Я приведу приклад однієї кримінальної справи, яка розслідується в Василькові Київської області. Мова йде про підкуп голосів ... Один зі штабів провладної команди наймає агітаторів, ті вибирають сто осіб, як правило, найбідніших, йдуть до них в квартири і запитують, чи готові вони підтримати кандидата і, якщо так, то пропонують допомогу. Зі ста осіб 30 говорить «так, ми готові». Цих людей записують, йдуть до райради або соцзабез зі списком і кажуть керівнику райради, меру виділити цим людям по тисячі гривень. Використовуючи кошти програми «Турбота», закладеної в бюджеті».

За словами Авакова, після того, як адмінресурс був задіяний і гроші пенсіонеру були виплачені, надходить дзвінок зі штабу, той хто дзвонить цікавиться, чи отримала гроші людина. Як заяив Аваков, на ствердну відповідь той, хто телефонує, просить стримати слово і при підтримці кандидата.

Глава МВС стверджував, що такі випадки мали місце в Київській області, Києві, Одесі та області і в Харківській області. Говорячи про конкретне кримінальне провадження щодо ситуації в Василькові, міністр уточнив, що слідче управління нацполіціі направляє повістки двом тисячам осіб, які опинилися всередині даної схеми в якості покупця, того, кого купують, або посередника.

Відповідаючи на питання про те, яка кількість кандидатів в президенти займається подібного роду виборчими сітками, міністр сказав: «У нас всього є звернення по чотирьом кандидатам. ДБР веде перевірку по Тимошенко, я в даному випадку сказав про те, що направлено вбік команди Порошенка, у нас є звернення по Таруті і Гриценку – по одному».

При цьому Аваков звернув увагу на те, що наявність звернення ще не означає, що дійсно має місце злочин. Глава МВС знову нагадав про незаконність оплати роботи агітаторів в цілому.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів