Наш міністр оборони отримав з передової інформацію, що «Дебальцевського котла» немає, – нардеп (відео)

00:25 11 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Народний депутат Валерій Пацкан повідомив у вівторок: «Так званого «Дебальцевського котла» немає. Цю інформацію міністр оборони в моїй присутності особисто отримав з передової».


Відео: «5 канал»

Народний депутат Валерій Пацкан повідомив увечері 10 лютого на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Сьогодні в Міністерстві оборони України відбулась нарада щодо ситуації на сході країни в фронтовій зоні, на якій я був присутній. Зокрема, мова йшла про Дебальцеве, де, попри загалом складну, але некритичну ситуацію, наші військові тримають оборону. 

Щоб уникнути спекуляції стосовно ситуації яка склалася із військовослужбовцями, зокрема, із 128-ї гірсько-піхотної бригади, які перебувають в Дебальцевому, Чорнухиному та інших населених пунктах фронтової зони, повідомляю, що так званого «Дебальцевського котла» немає. Цю інформацію міністр оборони в моїй присутності особисто отримав з передової. Можу запевнити, що зараз вживаються всі можливі заходи щодо евакуації поранених та щодо забезпечення всім необхідним тих, хто перебуває в епіцентрі воєнних подій. 

Домовились з представниками Міністерства оборони та Президентом України, що у випадку, якщо найближчим часом буде забезпечено перемир’я, військовослужбовці із 128-ї бригади отримають можливість піти на ротацію. Воїни з цієї бригади в запеклих боях довели, що є справжніми професіоналами та патріотами.

Тому вони заслуговують на перепочинок та найвищі військові нагороди. Разом з Робертом Горватом будемо контролювати, щоб у підсумку такі нагороди отримали саме ті офіцери і солдати, які ці нагороди своєю відвагою та військовою майстерністю найбільше заслужили».

Як інформував «Щоденний Львів», народний депутат від «Блоку Ппетра Порошенка» Андрій Антонищак повідомили сьогодні, 10 лютого, в ефірі телеканалу «112 Україна»: «Зараз ведуться позиційні бої в районі між Дебальцевим та Артемівськом. Дорога прострілюється, дорога ні під чиїм контролем, частина дороги замінована. Доступ до Дебальцевого неможливий, ведуться бої».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів