Міністерство оборони невдовзі відправить додому близько шести тисяч резервістів

16:43 13 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Як пояснив у вівторок керівник військового відомства Михайло Коваль – мобілізованих під час першої хвилі мобілізації.

Виконувач обов’язків міністра оборони України Михайло Коваль повідомив сьогодні, 13 травня, на прес-конференції що «близько шести тисяч резервістів із різних причин будуть демобілізовані». Як передає у вівторок кореспондент УНІАН, керівник військового відомства конкретизував: «Близько шести тисяч резервістів, мобілізованих під час першої хвилі мобілізації, будуть відправлені додому, оскільки, згідно із законом, вони не мали бути мобілізованими на військову службу».

Михайло Коваль уточнив, що мова йде про багатодітних батьків та інші категорії громадян, а також зазначив: «Ми підготували відповідний документ, оскільки до нас надходило досить багато звернень з цього приводу». За словами в.о. міністра оборони, «серед мобілізованих є також люди, які обіймають серйозні посади, але пішли захищати Батьківщину».

Відтак УНІАН нагадує, що перша хвиля мобілізації до ЗСУ тривала з 18 березня по 2 травня. Натомість зараз триває друга хвиля, що почалася з 7 травня і триватиме 45 днів. А 12 травня заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил України Олександр Правдивець заявив, що мобілізованих до лав Збройних сил у березні громадян демобілізують після виходу відповідного указу в.о. президента, верховного головнокомандувача.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів