Міністерство оборони України розглядає три варіанти подальшого розвитку ситуації

17:54 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: EPA

Про це повідомляє в понеділок керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Він інформує сьогодні, 10 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Офіційне повідомлення групи «Інформаційне Опір» щодо подальших варіантів військового врегулювання ситуації в Криму:

«Сьогодні, 10 березня відбулася зустріч координаторів групи «Інформаційне Опір» зі заступником міністра оборони України Петром Мехедом. У рамках зустрічі до координаторів «ІО» донесена інформація щодо поглядів і планів керівництва Міноборони України з приводу ситуації в Криму.

Зокрема, як повідомив Петро Мехед, керівництво МО України розглядає три варіанти подальшого розвитку ситуації і, відповідно, реагування на неї Збройних сил України .

1. Мирний переговорний процес. Цей варіант найбільш вітається українською стороною і справа лише за бажанням і прагненням до мирного діалогу військово-політичного керівництва Росії.

2 . Ескалація конфлікту в Криму в результаті дій з боку супротивника. У цій ситуації Збройні сили України переходять в стан повної бойової готовності, розгортають сили і засоби і перекривають напрямки виходу противника на материкову частину України .

3. Збройна агресія з боку противника зі спробою російських військ вийти на материкову частину України. У цьому випадку Збройні сили України готові дати відсіч агресору з паралельним широким задіянням міжнародних інструментів та звертанням за підтримкою передусім до ЄС і НАТО.

Нинішній загальний вихід підрозділів ЗС України з місць постійної дислокації заступник міністра оборони Петро Мехед пояснив прагненням військового керівництва в ході навчань, що проводяться поблизу місць дислокації частин, перевірити реальну боєготовність української армії, яка довгий час фактично знищувалася. Ця перевірка необхідна для того, щоб чітко розуміти ефективність того військового потенціалу , яким володіє Україна на даний момент , і який може задіяти в згаданих вище сценаріях.

Сценарії військової операції в Криму, яка прогнозовано викликала б повноцінне збройне протистояння України з Росією й мала б наслідком загибель людей , за словами Петра Мехеда, на даний момент не розглядаються».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів