Міліція заперечує вбивство учасника Євромайдану (доповнено відеосюжетами)

18:14 24 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: telegraf.com.ua

Причиною його смерті оголошено пневмонію – хоч у Шевченківському райвідділі МВС Києва зареєстровано факт тілесного ушкодження.

Керівник прес-служби ГУ МВС України в Києві Ольга Білик повідомила інформагенції «РБК-Україна», що 18 грудня учасник Євромайдану Павло Мазуренко прийшов додому й розповів дружині, що його побили люди в чорних куртках, а 19 грудня у нього піднялася висока температура. Відтак, за словами Ольги Білик, лікарі виявили у нього підозру на пневмонію і сказали, що йому необхідна госпіталізація, але він відмовився.

Але 21 грудня Павло Мазуренко, перебуваючи вдома, впав у ванній і його дружина Леся  викликала йому «швидку», яка направили пацієнта в політравму з пошкодженням перенісся, а за результатами рентгена – в терапевтію лікарні №12. За словами Ольги Білик, вже будучи в лікарні, він повідомив лікарям, що його побили на Майдані.

Після цього лікарі зателефонували в Шевченківський райвідділ міліції Києва, де цей факт був зареєстрований за статтею 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Керівник прес-служби ГУ МВС України в Києві повідомила також, що при розслідуванні інциденту правоохоронці опитали дружину потерпілого.

Ольга Білик стверджує, що в свідченнях Лесі Мазуренко не згадувався той факт, що потерпілого побили саме співробітники «Беркута». У ніч з 22 на 23 грудня йому стало гірше, відтак його відправили в реанімацію. А 23 грудня о 10:00 він помер.

Як повідомили в МВС, судмедексперт стверджує, що причиною смерті Павла Мазуренко стала двостороння пневмонія. При цьому, за словами Білик, опитування свідків показало, що різним людям він розповідав різні версії інциденту з його побиттям.

Як інформував «Щоденний Львів», про смерть від отриманих травм жорстоко побитого «беркутівцями» активіста Євромайдану Павла Мазуренка повідомив кореспонденту «ЛІГАБізнесІнформ» його товариш Сергій Сиротенко, а дружина загиблого, Леся Мазуренко, розповіла «Українській правді», що його били три правоохоронці у чорній формі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів