Міліціонерам заборонено бити євромайданівців (доповнено відеосюжетом)

18:58 4 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Тим часом вони вже відкрила 53 справи на мітингувальників.


Відео: 5 канал

«Українська правда» інформує сьогодні, 4 грудня, в повідомленні «МВС: міліціонерам заборонили бити мітингувальників»:

«Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу стосовно учасників мирних зібрань. Про це йдеться у заяві, яка опублікована на сторінці відомства у Facebook.

«Глава МВС дав вказівку працівникам органів внутрішніх справ утримуватися від застосування сили стосовно учасників мирних акцій, а також попередив організаторів цих акцій про спільну відповідальність за безпеку їх учасників», – йдеться у повідомленні.

«Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу стосовно учасників мирних зібрань, які наразі проходять у столиці України та інших містах держави», – уточнили у прес-службі.

Крім того, міністр внутрішніх справ неодноразово звертався до громадян, які беруть участь у масових заходах, із проханням утримуватися від порушень законодавства.

Він закликав людей «бути толерантними та обережними, не піддаватися на провокації, з повагою ставитися до оточуючих, а також повідомляти про підозрілих осіб до міліції».

Очільник МВС зазначає, що «правоохоронцям наразі вже відомо про частину організаторів та координаторів правопорушень, які мали місце у Києві в період з 24 листопада до 1 грудня».

«Частина активних учасників безладів уже затримані, відкрито ряд кримінальних проваджень. Спектр учинених зловмисниками посягань коливається від випадків хуліганських дій до захоплення будівель органів влади та заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям», – цитує міністра відомство.

«У зв’язку з цим Захарченко наголосив, що відповідальність за організацію, проведення, а також за наслідки акцій несуть їх організатори», – підсумували у прес-службі.

Окрім цього, «Українська правда» повідомляє також у середу під заголовком «Міліція вже відкрила 53 справи на євромайданівців»:

«З 30 листопада по 3 грудня 2013 року міліція відкрила 53 кримінальні провадження.

Про це повідомляє Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ на сторінці відомства у Facebook.

«Всього з 30 листопада по 3 грудня цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 53 події», – йдеться у дописі.

«В ході розслідування цих проваджень встановлено, що всі правопорушення, головним чином, відбувалися біля адміністративних будівель – Українського дому, Будинку профспілок, Київської міської державної адміністрації, а також біля пам'ятника Леніну», – зазначають правоохоронці.

За їх інформацією, «правопорушники, в основному, затримувалися за хуліганство, опір правоохоронцям, погроза або насильство щодо працівників міліції, а також спричинення умисного заподіяння легкого тілесного ушкодження».

Раніше повідомлялося, що попри заяви про причетність до провокацій на вулиці Банковій організації «Братство» на чолі з Дмитром Корчинським, його прізвища немає у списку підозрюваних в організації безпорядків». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів