"Межигір'я" охороняє "Беркут"

20:20 1 грудня 2013 р.

Фото до новини

Близько 300 автомобілів намагалися проїхати до президентської резиденції "Межигір'я" в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області в неділю увечері. Їх зупинили загони "беркутівців".

Автомобілісти планували проїхати безпосередньо до резиденції Януковича  і звернути увагу на себе автомобільними сигналами, проте по дорозі в село Нові Петрівці їм перегородили шлях правоохоронці, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на одного з учасників акції. За словами очевидців, 4 автобуси спецпідрозділу "Беркут" вишикувалися перед автомобілістами, а також шлях перегородив кордон "беркутівців".

Проте, учасники акції не мають наміру відмовлятися від своїх планів. Міліція обмежила рух транспорту до селища Нові Петрівці Вишгородського району Київської області. Як повідомляє УНІАН з посиланням на ГУ МВС України в Київській області, рішення було прийнято після того, як колона автомобілів намагалася проїхати до резиденції.

Втім, згідно з повідомленням, місцевим жителям Нових Петрівців рух транспортних засобів не обмежено.

Суд заборонив проведення акцій у селі Нові Петрівці. Про це повідомив керівник відділу зв’язків із громадськістю міліції Київської області, якого цитує Громадське ТВ.

"На сьогоднішній день існує рішення Київського обласного адміністративного суду стосовно того, що заборонити будь-яке проведення акцій на території села і вулиці", - розповів він.

"І зараз тут є державні виконавці, які оголосили уже це рішення людям, які приїхали на автомобілях. Ці авто вже поїхали", - зазначив міліціонер.

А журналісти, із посиланням на місцевих жителів, повідомляють, що співробітники "Беркуту" чергували під Межигір'ям ще до штурму адміністрації президента на Банковій.

"Від Межигір'я народ поїхав. Але обіцяє завтра повернутися ще більшою кількістю", - пізніше повідомив у своєму Facebook активіст Віталій Уманець. "Коли вже їхали назад, по зустрічній смузі бачили ще 3 автобуси з "Беркутом". Всього разом було кинуто проти нас в цю ніч 8 автобусів зі спецпризначенцями! Народ, вони реально обісралися! А це лише близько 70 автомобілів у нас було. А якщо приїдуть сотні, тисячі?", - уточнив він.

За даними російських ЗМІ, Віктор Янукович в Межигір'ї зібрав нараду з керівництвом країни. Про це повідомляє Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів