Мешканці Львівщини звернулися до російських матерів (відео)

11:06 14 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Зокрема – жителька Рава-Руської, яка пережила Другу світову, ветерани-прикордонники та учасники війни в Афганістані.


Відео: RavaUkraine

Мешканці прикордонного містечка Рава-Руська закликали у відеоролику російських жінок і матерів не допустити війни. Їхнє відео створене з метою, щоб показати росіянам, що українці – не фашисти і не нацисти, і не менше від російського народу постраждав від радянсько-німецької війни, щоб донести, що війна ніколи не була виправданою, бо залишає по собі  мільйони сімей, матерів, дружин і дітей без годувальників.

Зокрема у відеоролику до росіян звернулися ветерани-прикордонники, учасники війни в Афганістані й жителька Рава-Руської, яка пережила Другу світову війну. Вони закликали російських жінок і матерів виступити за мир, зберегти життя їхніх синам, чоловікам, батькам. 

Натомість міський голова Рава-Руської Ірина Верещук наголосила: «Рава-Руська – місто, яке за часи свого існування бачило безліч війн, в тому числі  Першу та Другу світові. Це місто першим прийняло на себе удар, коли війська нацистів напали на наші терени. Кілька днів прикордонники, солдати та офіцери радянської армії вели бої за місто, сотні з них тут загинуло. На околиці Рава-Руської нацисти влаштували табір для військовополонених « Шталаг 325» , у якому загинуло близько 18 тисяч людей. На території міста є братські могли радянським, французьким воїнам, меморіал загиблим євреям. Рава-Руська як ніхто інший знає, що таке нацизм та фашизм».

Рава-Руська межує з Польщею, й містяни не хочуть нових братських могил і меморіалів. Вони впевнені, що до них дослухаються російські матері і жінки. Міський голова Рава-Руської Ірина Верещук сподівається, що, попри інформаційну війну на російських телеканалах, відеозвернення у соціальних мережах побачить дуже багато росіян, які змінять свою думку про Україну, змінять свою позицію щодо агресії проти українського народу і  війни загалом.

Про це повідомляє сьогодні, 14 квітня, «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів