Масштабне вторгнення в Україну російських військ – запасний варіант Путіна, – «ІС»

14:25 7 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: itar-tass

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук заявив у п’ятницю, що зірвати наступальні плани противника може тільки демонстрація сили з нашого боку.

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 7 листопада,

«Упродовж декількох останніх діб ми спостерігали завершення формування супротивником на Донбасі ударних тактичних груп (саме ударних – їх склад, дислокація і характер проведених заходів не дозволяє припускати, що російсько-терористичні війська готуються до оборони), практично повністю готових до наступу. Одночасно Росія посилено перекидає свої підрозділи до держкордону з Україною.

У зв'язку з цим виникає питання, чи варто нам чекати, по-перше, широкомасштабного наступу російсько-терористичних військ на Донбасі, а по-друге – відкритого вторгнення Росії? Почнемо з останнього.

Той факт, що росіяни перекидають до кордону в т.ч. оперативно-тактичні ракетні комплекси, свідчить про те, що Путін розглядає варіант відкритої агресії проти України (цілком очевидно, під виглядом «захисту місцевого населення Донбасу, який висловив волевиявлення в ході виборів до ДНР і ЛНР»). Однак цей сценарій явно не є основним, і підготовка до нього ведеться скоріше в якості «підстраховки», а також для тиску на Київ із метою попередити його активні наступальні дії проти терористів.

Такий висновок можна зробити, виходячи з того, що:

1) Москва офіційно так і не визнала «ДНР» і «ЛНР» як квазідержавні формування – вона лише висловила «повагу до волевиявлення південного сходу України» в ході псевдовиборів (утім, це формулювання цілком дозволяє в разі потреби для Путіна прийнятися «захищати »це« волевиявлення »).

2) підрозділи армії РФ, які прибувають на Донбас, переодягаються у форму місцевих бойовиків з нашивками бандформувань, у військовослужбовців вилучаються документи – тобто демонструється націленість на продовження колишнього формату прихованого вторгнення.

Тобто відкритого вторгнення Росії виключити ніяк не можна. Але воно може відбутися, радше, у випадку початку наступу російсько-терористичних військ на Донбасі, їх поразки й відповідних успішних наступальних дій українських військ.

Стосовно підготовки до наступу угруповання військ противника на Донбасі:

По-перше, щодо їх складу. Ми, група «ІС», не можемо погодитися з твердженнями представників західних структур і деяких представників українських держструктур про те, що на Донбасі «працюють» лише «інструктори» з РФ, які навчають бойовиків. 

Інформація, якою ми володіємо, й котра підтверджується практично щогодини (до речі, й у вигляді показів узятих в полон військовослужбовців РФ), свідчить про те, що на Донбасі активно діють не тільки російські найманці, а й підрозділи армії РФ – це й штатні ДРГ (диверсійно-розвідувальні групи. – «ЩЛ») спецпризначенців ГРУ (головного розвідувального управління генштабу ЗС РФ. – «ЩЛ») , і підрозділи ПДВ (повітрянодесантних військ. – «ЩЛ») , і підрозділи зі складу бригад Сухопутних військ ЗС РФ (в основному – з ПВО і ЦВО (відповідно, Південного і Центрального військових округів РФ. – «ЩЛ»)). Тому закликаємо офіційні посадові особи обережніше робити подібні заяви.

Не треба робити вигляд, що проти нас воюють лише місцеві бойовики, а Росія не здійснює приховане вторгнення, а тільки їм «допомагає». Це не відповідає дійсності.

По-друге, щодо безпосередньо планів наступу. Будь-кому зрозуміло – якщо ударні групи створюються, отже – вони найближчим часом будуть використовуватися «за призначенням».

Більш того: ворог не вірить у те, що українські війська найближчим часом почнуть наступ, інакше б проводив хоча б подобу оборонних заходів (окреме спасибі Європі, якак посилено примушує Київ до «виконання умов перемир'я», хоча «перемир'я» – це постійні обстріли з боку бойовиків і росіян, причому кількість обстрілів з початку «перемир'я» наближається до 2,5 тисячі, і як результат – перманентне розширення територій, контрольованих терористами, а також більше 100 полеглих із нашого боку).

Ми впевнені, що зірвати наступальні плани противника може тільки демонстрація сили з нашого боку. І якщо Київ з політичних причин не готовий до наступальних дій (в т.ч. через загрозу відкритого вторгнення РФ і небажання сваритися з патологічно миролюбним ЄС), то необхідно хоча б різко посилювати оборону й вкрай жорстко відповідати на обстріли, а також будь-які спроби наступальних дій і видавлювання наших військ із займаних ними позицій, а також завдаючи попереджувальні удари по скупченнях живої сили і техніки противника поблизу позицій наших військ.

Варто нарешті зрозуміти, що «мирні домовленості» – це ширма, яка дозволяє російсько-каральним військам, використовуючи пасивність сил АТО, все більш розповзатися по регіону. Якщо комусь хочеться гратися в «мир» – немає проблем, переговори можна вести хоч щодоби. Але на практиці це не повинно заважати українським військам діяти адекватно і симетрично діям противника. Якщо, звичайно, ми не збираємося зустрічати окупантів з квітами і піснями про «велику дружбу братніх народів».

Дмитро Тимчук написав це в п’ятницю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів