Маріонетки Путіна на Донбасі перенесли на 24 лютого відведення важкого озброєння, а наразі – атакують (відео)

12:20 22 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: 24tv.ua

Українські військові повідомили в неділю: «Зі 7-ї ранку у Широкиному йде запеклий бій».


Відео: «5 канал»

Маріонетки Путіна на Донбасі запевняють, що, за їх словами, «реальний процес відведення техніки» від лінії розмежування сторін розпочнеться з 24 лютого. Про це, як передає російська інформагенція «ИТАР-ТАСС», заявив представник так званого «міноборони ДНР» Едуард Басурин, котрий пояснив:

 «Сьогодні у нас йдуть підготовчі роботи. Завтра свято, а з 24 числа реально почнеться процес відведення техніки. Відведення повинно було розпочатися три дні тому, але були певні нюанси, а зараз усі сторони погодилися і визначили, що з 22 лютого розпочинається відлік двох тижнів щодо відведення техніки».

Бандит також запевняє, що українські військові нібито теж домовилися почати з цієї дати процес відведення. За його словами, він триватиме приблизно 14 днів, «як і було прописано в мінських домовленостях».

Натомість кореспондент агенції Укрінформ передає сьогодні, 22 лютого, повідомлення, за його словами, одного з військовослужбовців Нацгвардії, який несе службу поблизу Маріуполя, що російсько-терористичні сили у неділю вранці, всупереч мирним домовленостям, розпочали чергову спробу захоплення селище Широкине поблизу Маріуполя. 

«З 7-ї ранку у Широкиному йде запеклий бій. Бойовики ведуть обстріли селища з важких мінометів, після чого розпочинають штурм», – сказав військовослужбовець

За словами нагвардійця, українським військовим вдалось утримати позиції, а також уникнути втрат: немає ні поранених, ні загиблих. Наразі їм на підтримку пішов на підкріплення спецзагін. При цьому боєць підкреслив: силовики не порушують режиму припинення вогню і стріляють лише у відповідь:

«З нашого боку відповідаємо на тривалі атаки лише стрілецькою зброєю, без застосування мінометів і артилерії. Сили АТО продовжують контролювати близько двох третин території селища, а також прилеглі бази відпочинку на узбережжі моря».

Натомість на сторінці полку спеціального призначення «Азов» в інтернет-мережі «Facebook» повідомили сьогодні, 22 лютого:

«РАНКОВА АТАКА НА МАРІУПОЛЬ. Про це повідомив прес-офіцер сектору «М» Дмитро Чалий. 

За його словами о 7.00 позиції українських військових, розташованих у населеному пункті Широкино атаковані із застосуванням танка, АГС і стрілецької зброї. На щастя, втрат у лавах наших військовослужбовців немає.

За словами бійців, бойовики ведуть обстріли селища з важких мінометів, після чого починають штурм. У небі над сектором «М» знову з’явилися літаки ВПС Росії.

Політ здійснювали два літаки-розвідники. Крім цього в небі над Маріуполем зафіксовані польоти трьох безпілотників.

Зараз ситуація контролюється, до українських військових на підкріплення прийшов спецзагін, сили АТО утримують позиції. Нагадаємо, раніше уже повідомлялося, що на маріупольському напрямку відбувається нарощування чисельності військової техніки, озброєння і живої сили противника з метою можливого наступу на місто Маріуполь».

Своєю чергою, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» повідомили сьогодні, 22 лютого:

«Цієї ночі терористи не припиняли завдавати вогневих ударів по позиціях сил антитерористичної операції. Найбільш активні дії ворога – на Донецькому напрямку. 

Селище Піски, яке вже декілька днів знаходиться під інтенсивним вогнем противника, цієї ночі двічі обстріляли з «Градів», тричі з артилерії та мінометів. Крім того, терористи застосували реактивні системи залпового вогню та артилерію по селищам Водяне, Тоненьке, Авдіївка. 

На Маріупольському напрямку вночі бандформування намагались штурмувати українські позиції поблизу Широкіне.  Варто зазначити, що вздовж лінії бойового зіткнення вже декілька днів поспіль фіксується активність безпілотників ворога.

Вчора, близько 7 години вечора, в районі Старобільська такий літальний апарат був збитий.  Загалом за ніч з 21 на 22 лютого противник 12 разів обстріляв позиції сил АТО. 4 рази терористи застосовували «Гради», 5 разів – артилерію і міномети».

Як інформував «Щоденний Львів», маріонетки Путіна на Донбасі підписали вчора, 21 лютого,документи щодо відведення важкого озброєння сьогодні, в неділю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів