Майора Юрія Мадяра з 24-ї бригади зі Львівщини нагороджено орденом Богдана Хмельницького

18:15 14 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: kurs.if.ua

Сьогодні, 14 жовтня, Президент України Петро Порошенко відзначив з нагоди Дня захисника України високими державними нагородами сучасних Героїв – військових, які на межі людських можливостей захищають Україну від російської збройної агресії.

Серед нагороджених орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня – майор Юрій Мадяр, офіцер 24-ї Залізної окремої механізованої бригади імені Данила Галицького оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України з Яворова на Львівщині. В період 12 по 19 червня 2014 року танкова рота під командування офіцера брала участь у визволені населених пунктів Щастя та Металіст Луганської області.

Під час визволення населених пунктів Красна Талівка, Козачий, Верхня Вільхова, Нижня Вільхова, Макарово групою під командування майора Юрія Мадяра, до складу якої входили три танки тй стільки ж БМП, було знищено два БМП та один  БРМ і захоплено чотири автомобілі «Урал» та один «КамАЗ» противника, а під час оборони блокпоста поблизу населеного пункту Макарово знищено три диверсійно-розвідувальні групи бойовиків. З 21 листопада 2014 року підрозділ брав участь в обороні блокпосту № 31. Під час боїв за блокпост було знищено три танки противника.

Серед нагороджених орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня – також капітан Андрій Андрусик, офіцер окремої повітрянодесантної бригади ВДВ Збройних Сил України, який брав участь в плануванні і проведенні операції по знищенню блокпосту противника в районі населеного пункту Спартак Донецької області. Під час проведення операції проявив нестандартні методи тактичних дій, в результаті яких підрозділи в складі зведеної роти зайшли у фланг противнику з підконтрольної ним території та захопили блокпост противника.

У період з 19 по 22 січня 2015 року під керівництвом офіцера особовий склад роти утримував визначений район. Упродовж трьох діб в ході ведення бойових дій особовим складом роти було знищено п’ять одиниць бронетанкової техніки противника, реактивну систему залпового вогню БМ-21 «Град», п’ять одиниць гаубиці Д-30, три міномети калібру 82 міліметрів, сім одиниць автомобільної техніки та значну кількість особового складу противника. За командою старшого начальника організував виведення особового складу зведеної роти з оточення в базовий район батальйону з мінімальними втратами в особовому складі і техніці.

Серед нагороджених орденом «За мужність» ІІІ ступеня – молодший сержант Дмитро Шепета, військовослужбовець окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, який період з вересня по грудень 2014 року виконував бойові завдання по обороні села Гранітне Донецької області. Під час несення служби на блокпосту з охорони мосту через ріку Кальміус в ході збройних сутичок особовим складом знищено до 10 бойовиків та пошкоджено два танки противника.

З вересня 2015 року виконує бойові завдання по обороні населеного пункту Широкіне Донецької області. 25 вересня 2015 року під час штурму бойовиками українських позицій, в умовах нештатної ситуації та під мінометним вогнем молодший сержант Дмитро Шепета не розгубився, рішуче вступив в бій з кількісно переважаючим противником, при цьому вміло командував підпорядкованим взводом. Особовий склад взводу понад годину стримував наступ бойовиків до підходу основних сил батальйону.

Серед нагороджених орденом «За мужність» ІІІ ступеня – також солдат Станіслав Колісніченко – військовослужбовець центральної бази ремонту та зберігання озброєння РХБ захисту Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України. Для виконання бойових завдань в районі проведення антитерористичної операції був відряджений до складу окремої аеромобільної бригади.

З 26 листопада по 2 грудня 2014 року під керівництвом командира взводу виконував бойові завдання по обороні старого терміналу аеропорту міста Донецьк. 29 листопада 2014 року під час детонації боєкомплекту в старому терміналі було поранено двох співслужбовців, а солдат Колісніченко у надзвичайно складних обставинах, у задимленому приміщенні, на межі людських можливостей продовжував вести бій. У ході бойових дій отримав часткове відмороження ніг, але при цьому продовжував виконувати бойове завдання.

Про це повідомили сьогодні, 14 жовтня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів