Майдан веде переговори про звільнення активістів, – Парубій (відео)

18:20 3 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: dw.de

Нардеп запевнив, що в обмін на них обговорюється лише розв’язка на вулиці Грушевського в Києві.


Відео: news24

Комендант Майдану, народний депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Парубій повідомив сьогодні, 3 лютого, виданню «lb.ua», що Самооборона Майдана уповноважила «Правий сектор» та представників афганців вести переговори з МВС та СБУ про звільнення протестувальниками адмінбудівель в обмін на визволення заарештованих та затриманих активістів. За словами Парубія, переговори вже йдуть, але не про здачу Київської міськдержадміністрації та Українського дому. Комендант Майдану розповів також:

«Ми прийшли до розуміння, що для нас дуже важливо, щоб усі наші активісти були звільнені. Станом на вчорашній вечір їх 125 та лише коли усі вони будуть звільнені, ми перейдемо на нульовий цикл, після чого можна буде приймати якісь рішення щодо переговорів.

Ці рішення, кроки можуть бути різними, зокрема про звільнення адмінбудівель. Але мова не йде про Український дім, зараз обговорюється лише звільнення розв’язки на Грушевського. Але рішення дуже залежить від того, чи будуть звільненні наші активісти та чи будуть завтра проходити переговори у парламенті».

Натомість кореспондент УНІАН інформував у понеділок, що ветерани Афганістану та «Правий сектор» ще у п'ятницю, після виходу закону про амністію, домовилися з головою СБУ Олександром Якименком та першим заступником міністра внутрішніх справ Віктором Дубовиком про звільнення затриманих активістів. Про це заявив представник «афганців» Олег Міхнюк на брифінгу в «Українському домі» в Києві.

Він повідомив, що на сьогодні звільнено вже 112 затриманих активістів. І, за його словами, ветерани Афганістану та «Правий сектор» розраховують на звільнення ще 116 затриманих активістів до п’ятниці, 7 лютого, після чого вони обіцяють розблокувати КМДА і вулиці Грушевського.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів