Лише 5 кандидатів в Президенти укомплектували ДВК, – експерт

17:03 16 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

ДВК на цьогорічних президентських виборах переживають кадровий голод. Про це в ефірі громадського інтернет-телебачення (ГІТ) Львівського прес-клубу повідомив Назар Бойко, керівник моніторингово-аналітичної групи «Цифра».


Відео: Львівський прес-клуб

Якщо в 2012 році, під час парламентських вборів, у ДВК було кооптовано більше 600 тисяч членів, то на 6 травня цього року – майже удвічі менше, 340 тисяч, наголосив експерт.

Кожен кандидат у президенти мав квату  – 30 тисяч членів ДВК. Але нею скористалася лише частина кандидатів.  Найбільше представників до складу дільничних виборчих комісій делегували кандидати в президенти Юлія Тимошенко та Петро Порошенко, найменше – Вадим Рабинович, жодного зі своїх представників не скерував у ДВК Володимир Саранов.

За словами Назара Бойка, Тимошенко внесла 29 тисяч 148 кандидатур членів ДВК, Порошенко - понад 29 тисяч, Шкіряк – 29 тисяч, Маломуж – майже 29 тисяч, Тігіпко - 28 тисяч, Рабінович – 400 членів ДВК.

Одна з найбільших несподіванок, на думку експерта, в тому, що регіонал Михайло Добкін зміг забезпечити лише половину, 15 тисяч членів ДВК». «Маючи підтримку такої потужної політичної сили як Партія регіонів, її офіційний кандидат не зміг забезпечити навіть по одному представнику від себе у ДВК», - наголосив Бойко. Причинами такої ситуації, на думку експерта, є крах Партії регіонів, відсутність фінансування на рівні 2012 року, скорочення виборчого процесу.

Мінімальна кількість членів однієї ДВК мала становити 12 осіб. Але через дефіцит кадрів, 6 травня 2014 року Верховна Рада змушена була терміново прийняти новий закон про зменшення цього ліміту до 9 осіб, що, зрештою, врятувало ситуацію, пояснив Назар Бойко

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів