Викладач зі Львова змусив через суд «Приватбанк» і «Пузату Хату» видавати чеки українською мовою

17:58 12 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Святослава Літинського в інтернет-мережі «Facebook»

Викладач Львівського національного університету імені Франка Святослав Літинський домігся через суд, щоб «Приватбанк» та «Пузата Хата» видавали чеки українською мовою.

Викладач Львівського національного університету імені Франка Святослав Літинський домігся через суд, щоб «Приватбанк» та «Пузата Хата» видавали чеки українською мовою. Про це він повідомив на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

«Суд визнав дії «Приватбанку» та «Пузатої Хати» неправомірними, зобов'язав видавати чеки українською мовою», – написав він, опублікувавши, як доказ, рішення Франківського суду Львова.

Зокрема, у рішенні йдеться: «Визнати дії Публічного акціонерного товариства комерційного банку «ПриватБанк» та Товариства з обмеженою відповідальністю «ПХ Груп» щодо надання Літинському Святославу Володимировичу квитанцій платіжного терміналу на недержавній мові неправомірними».

Львів’янин наголосив, що чеки українською – це вимога НБУ. Повідомляючи про це сьогодні, 12 грудня, інтернет-видання «iPress.ua» також нагадує, що наприкінці листопада громадський діяч та викладач Львівського національного університету імені Івана Франка Святослав Літинський виграв суд щодо скасування російськомовної сторінки в українському паспорті. Дослівно ж на сторінці Святослава Літинського в інтернет-мережі «Facebook» повідомляється в п’ятницю:

«УРА! Суд визнав дії «ПриватБанк» та «Пузата Хата – Puzata Hata» неправомірними, зобов'язав видавати чеки українською мовою.

Пане Дмитрий Дубилет, прошу Вас, від Вас, в тому числі, залежить дотримання законодавства ПриватБанком, а найпоширеніші прохання – це:

1. При заході на сайт має бути за замовчуванням українська мова. В крайньому випадку визначати з preferred language

2. Чеки за замовчуванням повинні бути українською, це вимога НБУ

3. Ну і виписки, як встановив касаційний суд теж би українською вже видавати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів