Львів’янин запропонував закон, «чесніший і дешевший для дірявого бюджету»

11:45 28 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: dcz.gov.ua

Саркастично пропонує у ньому «визначити, що особи з прізвищем Тимошенко і Кличко до виборів не допускаються».

Відомий телеведучий і музикант Роман Чайка, який народився й розпочав свою журналістську кар’єру у Львові, відреагував сьогодні, 28 жовтня, на останні законопроекти, зареєстровані у Верховній Раді, у своєму блозі на сайті «ТСН.ua» – під заголовком «Поправка на маразм»:

«Чесніше і дешевше для дірявого бюджету було б просто прийняти закон, яким визначити, що особи з прізвищем Тимошенко і Кличко до виборів не допускаються.

Якщо колись історики будуть аналізувати наш час, то, напевно, шукатимуть не лише паралелей з пост-козацькою «Руїною». Не лише писатимуть про Україну нинішню як про випалене поле корупції на Сході Європи, бюджетних крадіжок та економічного колапсу і деградації усіх інститутів держави.

Адже наша доба залишить нащадкам і майбутнім історикам терабайти цифрових споминів про державних мужів і тіток: їх виступи, телевізійні суперечки, заяви, законопроекти та відозви.

Майбутнім історикам з таким архівним матеріалом однозначно буде легше. І веселіше. Але, якщо в Україні майбутнього будуть жити «гомо сапієнси», люди не позбавлені логічного мислення, то такі артефакти початку ХХІ-го століття їх просто шокуватимуть.

От, приміром, скандальна поправка до податкового кодексу, яку окремим законом проголосували останнього сесійного тижня у Верховній Раді. Її вже встигли назвати «поправка на Кличка». Законопроект № 2054а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків» гласить: «…у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної країни, вона вважається такою, що не проживає в Україні».

Нехай юристи доводять юридичну нікчемність документа, який сивочолий інтелектуал Рибак вже підмахнув своїм підписом голови ВРУ і терміново направив Януковичу, щоб той зробив «ось це» законом України.

З точки зору здорового глузду і простої людської логіки: як те, що я «маю право» на закордонне проживання може мене викреслити з мешканців України?! Адже я сиджу собі вдома, маю в шухляді закордонний паспорт з візами і якийсь оформлений папірець-дозвіл, а мене вже викинули з української спільноти. За законом! І нікого цей маразм протиріччя між «мати право» і «перебувати фізично» не хвилює.

Очевидно, що заради вищої мети залишитися усім при владі і грошах, кров з носа необхідний другий термін нині чинного Гаранта. Без цього і без нього їм усім «кирдик» – це очевидно будь-якому навіть найменшому за посадою працівнику прокуратури.

Найвищому ні, бо йому також доведеться бронювати місце в терміналі аеропорту Бориспіль і розпитувати в екс-колеги Мельника, який другий паспорт легше й швидше прикупити: литовський чи таки традиційний ізраїльський?

А дійсність ще прикольніша. Син головного регіонала і прем'єр-міністра Олексій Азаров жив собі бюргерським життям платника австрійських податків і раптом з-за кордону став депутатом-мажоритарником у місті Слов'янську, де не кожен виборець навіть знає, де та Австрія розляглася. Згідно з декларацією до Центрвиборчкому, він навіть вказав, що заробив там 96 тисяч євро (десь мільйон гривень), і це цифра після сплати податків.

Якщо прикласти «поправку на Кличка» до Азарова–молодшого, то взагалі жах вийде. Журналісти «Української Правди» отримали виписку з реєстру австрійських підприємств і там чорним по білому зазначено, що син українського прем'єра проживав не на батьківщині, а на одній з тихих вулиць в XVIII районі міста Відень. Його адреса — Pötzleinsdorfer Straße, 152-156, корпус 3.

Офіційна біографія депутата каже: «2007–2012 рр. займав посаду директора-представника Міжнародного фонду сприяння інвестиціям». А з'ясувалося, що фонд «Стабільна Україна», де в керівниках п'ять років тяжко гарував Олексій Азаров, зареєстрований у Відні як звичайне товариство з обмеженою відповідальність і установчим фондом у 35 тисяч євро.

Тобто й податки мала платити як всяке австрійське ТоВ. І виписка з бази перепису населення Відня підтвердила, що український депутат Азаров мав реєстрацію у XVIII районі австрійської столиці, тобто у нього Aufenthaltstitel – так званий «вид на проживання».

Уродженець російської Калуги працює недоторканним депутатом України і зареєстрований в Австрії? І як тоді бути?! Одразу після президентського автографа Олексія Азарова за законом «вважати таким, що не проживає в Україні»?

А дружина головного регіонала уряду оформила «вид на проживання» у Словенії, то що вважати Миколу Азарова самотнім дідуганом, дружина якого вже «така, що не проживає в Україні»?

І всі законотворці-депутати так принципово-принципово мовчать про донедавна ще громадянина РФ мільярдера Новінського, який отримав громадянство указом президента у 2012-му, а мандат депутата українського народу вже 2013-го. І чиїм платником податків він був усі ці попередні роки?

А ще маразматичніше звучали аргументи однопартійців австрійського платника податків Азарова - Ганни Герман та Вадима Колєсніченка щодо Віталія Кличка. «Він не платить податки в Україні - але це його відповідальність перед виборцем. Він платить податки для того, щоб були високі пенсії у німецьких пенсіонерів, серед яких є і ті, хто розоряв нашу землю під час Великої Вітчизняної війни» заявила пані Герман.

І ту саму пісню проспівав Колєснічєнко: «К сожалению, господин Кличко заявил, что он является налогоплательщиком другого государства. Это его право. Но если мы с этим согласимся, то можем впоследствии работать на пенсионеров других стран».

Якась ущербна логіка: скасовувати українські пенсії (і часами чималі!) ветеранам НКВД-КДБ та іншим садистам системи ГУЛАГ рука в цих політиків не підіймається, а вбачати в сьогоднішніх пенсіонерах Німеччини ветеранів Рейху – можна. І увесь цей цирк заради «скасування Кличка»?!

А потім творчо розвинути політичний маразм - зібрати 70-літніх з купою ювілейних відзнак з нагоди 69-річчя визволення України від німецьких пенсіонерів-загарбників і водити їх на «антифашистські» маніфестації у супроводі звезених студентів.

Дивно, що на чолі колони «антифашистів» найстарішими виглядали саме голова ВР Володимир Рибак і вічно «зіґуючий» Чечетов (оскільки реальним ветеранам-визволителям нині не менше 85 років).

Невже такими цинічними акціями, прикриваючись пам'яттю загиблих у Другій Світовій, і будуть вести переможну виборчу кампанію-2015 без потенційного медичного пацієнта фашистської клініки Тимошенко і платника фашистських податків Кличка?

Навіть звезені натовпи ось цих «50-гривенників» не вірять у щирість вуличної буфонади і втікали від мікрофонів телеканалів.

Чесніше і дешевше для дірявого бюджету було б просто прийняти закон, яким визначити, що особи з прізвищем Тимошенко і Кличко до виборів не допускаються.

Або виконуючи гасла «трудящих» «В Европу без фашистов», визначити однією постановою Верховної Ради список усіх фашистів – кандидатів в президенти, яким не те що в Європу – у президенти йти не можна. Гадаєте не вистачило б на таке голосів у парламенті?!».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Голова Верховної Ради Володимир Рибак підписав закон, який блокує участь Кличка у президентських виборах, а питання про лікування Тимошенко за кордоном перенесли в парламенті на листопад.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів