Львів`яни вимагали дозволити ЗСУ максимальне застосування зброї

00:40 4 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Львів`яни взяли участь у всеукраїнській акції протесту «Російський режим НЕтиші – вбиває!» – масово пікетували генконсульства РФ.

Про це, як повідомили в агенції новин «Укрінформ», розповіли її кореспонденту в Громадській раді при Львівській облдержадміністрації, де зазначили: «3 вересня одночасно у різних містах нашої держави під стінами представництв РФ в Україні відбулася всеукраїнська акція протесту «Російський режим НЕтиші – вбиває!». У Львові акція розпочалась із виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання у пам`ять загиблих під час «режиму тиші» українських воїнів.

«Учасники акції розгорнули плакати з написами українського та англійською мовами: «Російський режим НЕтиші – вбиває», «Ми мовчимо, вони вбивають» та «Перемогу тишею не здобути». Після висловлення головних вимог учасники акції встановили шестиметровий банер напроти виїзду з російського генконсульства з фотографіями загиблих українських військовослужбовців, а на завершення акції запалили під ним лампадки», – розповіли також у Громадській раді.

«Учасники акції також вимагали від української влади та міжнародної спільноти вжити негайних і, головне, реальних дій щодо переможного завершення російсько-української війни на сході держави. Зокрема, звернення направлено до Президента України Володимира Зеленського з вимогою негайно ініціювати оновлення представників України в складі переговорної групи нормандського формату та звернутися до держав, які входять до її складу, із питанням про відновлення процесу переговорів, забезпечити звільнення усіх українських військовополонених, надати бійцям ЗСУ дозвіл на максимальне застосування зброї у відповідь при відбитті нападу противника», – повідомили також у Громадській раді.

«Учасники акції звернулися із закликом до голови Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні, Посла Яшара Халіта Чевіка та Координатора системи ООН в Україні, Пані Оснат Лубрані вжити заходів щодо забезпечення якнайшвидшого продовження переговорів у оновленому нормандському форматі та довести до відома центральних офісів ОБСЄ та ООН про порушення мирних домовленостей РФ. Відповідні звернення передано через голову Львівської ОДА Маркіяна Мальського», – розповіли також у Громадській раді.

«6 серпня 2019 року, під час так званого хлібного перемир’я від обстрілів окупантів на Донбасі загинуло четверо українських військовослужбовців. За весь період «режиму тиші» окупанти постійно обстрілюють позиції Об'єднаних сил», – DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів