Львів'яни сприяють обороноздатності Маріуполя більше, аніж у Києві, – ЗМІ

21:05 24 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 032online.com

Патріоти найбільшого міста на заході України активно займаються збором гуманітарної допомоги для українських військовослужбовців і батальйонів добровольців, а також цивільного населення Донбасу.

Інтернет-портал «Преса України» інформує сьогодні, 24 грудня, в повідомленні «Львів турбується про Маріуполь більше, ніж Київ»:

«Львівські патріоти стурбовані обороноздатністю Маріуполя, так як це місто знаходиться практично на передовій. Львів'яни максимум власних ресурсів спрямовують на забезпечення потреб сходу країни.

Також волонтери Галичини переконані, що ситуація на Донбасі нагадує гуманітарну катастрофу. Тим часом у Києві зберігається повний спокій щодо ходу війни в окупованому бойовиками регіоні. Про цей парадокс повідомляє «Преса України».

Львів'яни активно займаються збором гуманітарної допомоги для українських військовослужбовців та батальйонів добровольців, а також цивільного населення Донбасу. У Львові заборонені будь-які розважальні заходи, і працюють тільки ті заклади, відсоток доходу з яких перераховується на потреби Сходу. 

Як виявилося, львів'яни намагаються допомогти жителям Донбасу і Луганщини або матеріально, або професійною консультацією, або просто моральною підтримкою, так як в абсолютній більшості точно знають проблеми, з якими зіткнулися мешканці Донбасу. Як зазначають волонтери, в загальному співвідношенні всієї гуманітарної допомоги, що йде на Схід, внесок львів'ян виявляється найбільш вагомим.

Водночас, як зазначають місцеві жителі, у місті Львові практично немає бідних або малозабезпечених переселенців. Пов'язано це здебільшого з тим, що малозабезпечені біженці залишилися в прифронтових містах Донецької та Харківської областей, зокрема, в Маріуполі якраз більшість переселенців з невисоким доходом.

В той час, як у центральні та західні області України, попрямували біженці з високим постійним доходом, або ті, хто на момент від'їзду мав значну суму заощаджень. Як відзначають в міському виконкомі, деякі переселенці вже більше 5 місяців живуть у готелях.

Влада Львова переконана, що в разі прориву, зупинити наступ російських військ, швидше за все, вийде тільки на лінії Одеси. При цьому, аналіз показує, що в нинішній неоголошеній війні саме Львівська область несе найбільші людські втрати.

Саме ця обставина так зближує жителів західних областей з горем жителів східного регіону. А тим часом Київ перебуває в якійсь прострації в очікуванні розв'язки».

Про це повідомляється в середу на інтернет-порталі «Преса України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів